Songfestival: kijkt en huivert

In de Verenigde Staten verbazen ze zich elk jaar weer over het Eurovisie Songfestival. Annie Lowrey, redactrice van Foreign Policy, noemt het liedjesfestijn ‘de meest duizelingwekkende, stupide en malle competitie van allemaal’. Lowrey kraakt ‘Eurovision’ op haar blog in niet mis te verstane bewoordingen af.
Zo noemt ze het Songfestival van de laatste jaren een mengelmoes van slechte pop en nog slechtere death metal. Ook maakt ze zich vrolijk over de recente commotie over de Georgische act, die ze beschrijft als een ‘intens kitscherige in het paars geklede popgroep, bestaande uit drie vrouwen en twee hilarische mannen met snorren.’ Het vijftal mocht uiteindelijk niet deelnemen in Moskou, omdat ze het liedje ‘We don’t want a put in’ wilden zingen. De Russen vonden dat die titel teveel naar premier Poetin verwijst. De Georgiërs weigerden echter om de songtekst aan te passen en trokken zich terug.
Annie Lowrey heeft ook nog een aantal ‘fabuleuze, verschrikkelijke, hilarische en eigenaardige’ YouTube-filmpjes van het Songfestival op een rijtje gezet. Kijkt en huivert.

-
Bron(nen):   Foreign Policy