Nelleke Noordervliet: niet dronken en niet gerookt

Er keken gisteren een miljoen mensen naar één tegen honderd en maar de helft naar Zomergasten, maar dat maakt de opwinding op Twitter er niet minder om. Daar bleek in het begin van de avond dat veel kijkers geen idee hadden wie deze oudere dame was. Dat leidde onder meer tot de vraag of ze dronken was. Begrijpelijk voor wie niet weet dat de hoofdpersoon van Zomergasten altijd praat alsof ze bang is de woorden niet goed uit te spreken. Een avond lang werd ook gehoopt dat Nelleke iets zou opsteken. Een sigaret, een joint of een grote sigaar. Maar ook zo'n gebeurtenis, in de aflevering van vorige week met Hans Teeuwen het hoogtepunt van een lange avond, zat er niet in. Wat bleef was een eindeloze flash back van de jaren zestig en zeventig. De jaren die Noordervliet maar niet kan vergeten. Met een schetenlatende Kees van Kooten, toen in in de twintig was en nog niet beroemd. En met de Baghwan, waarvan Noordervliet eerst een lang fragment liet draaien om daarna uit te leggen dat het een onzinnige beweging was. 25 procent minder kijkers dan op de eerste avond. En de uitzending van gisteren zal niet leiden tot meer kijkers aanstaande zondag. Maar dat zal de opwinding onder de oudere incrowd er niet minder om maken

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. belsober

  Ik hou van dit programma.

  • Genuine_Defector

   Vind het ook niet onaardig.
   Maar het programma wordt natuurlijk wel gemaakt door presentator en gast. En als die beiden tegenvallen (zoals gisteren), kijk ik niet. Wat interesseert mij Nelleke Noordervliet nou? Om nog maar te zwijgen over de jaren ’60 en ’70. Die verloren rampdecennia hoef ik niet op tv te zien. Er is een hoop fout gegaan in die periode. Een hele hoop.

   (in antwoord op belsober)
   • marianne martens

    u bedoelt waarschijnlijk, net zoals in deze periode maar dat zal pas over 50 jaar worden opgeschreven?, dat het heel heel heel fout is gegaan on “our global” city earth.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
    • Genuine_Defector

     Ja, dat klopt. Maar daar kan ik nu moeilijk over zeuren. Dat kan pas over 50 jaar als ik oud en broos ben.

     Meer serieus ben ik van mening dat het hippietijdperk ons meer slecht dan goed heeft gedaan.
     Rampzalig lage straffen, massa-import van gastarbeiders en doorgeslagen tolerantie zijn nog maar enkele zaken die toen zijn ontstaan en waar de samenleving nu gigantische last van heeft.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      het lijkt me niet de oorzaak van het hippietijdperk, maar van hele andere factoren, zoals de grootindustrie die veel arbeidskrachten nodig hadden, die komende arbeiders rustig verwachten hun gebitten te laten zien de Quay ( R.K ), allemaal in het openbaar en op een kleine mini- muis tv in N.L. te zien.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Genuine_Defector

      Oh ja, natuurlijk is er een veelheid aan factoren. Daar heeft u gelijk in. En op andere tijdperken kan ook kritiek worden geleverd. Ook daar heeft u gelijk in. Maar daar ging het gisteren in de uitzending niet over, naar ik vermoed (moet eerlijk zeggen, heb niet gekeken, dus kan er eigenlijk niet over oordelen. Ga af op bovenstaand artikel). Daarin ging het nou juist om de (verheerlijking van de) jaren ’60 en ’70. En niet over de andere factoren.

      Was het daar wel over gegaan, had ik daar ook vast wel commentaar op gehad, nu én over 50 jaar.
      🙂

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Toch nog even schrijven, de jaren’ 70 zijn een absolute uitzondering in de Geschiedenis van Ned. en Europa. Komt voorlopig niet terug. Wat dit betreft, kunt u gerust zijn. De uitzending Was in evenwicht, geen trilling- momenten, vakmensen. Word een beetje ziek van mezelf en vooral van zoveel negativisme over mensen, die al veel hebben gepresteerd.Heb de uitzending weer herbekeken. Misschien weet u het al, maar op Followthemoney.nl, staat een aardig artikel van Michael Lewis over de strapratsen van medewerkers van Goldman Sachs. Weer eens wat anders.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • André Somers

      Hoe kom je er nu bij dat Noordervliet deze tijd verheerlijkte? Bij het stukje met de Bagwan had ze het juist over de dwaasheid van deze utopie.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. kletsmajoor

  Zomergasten zat dwars door Top Gear, maar dat is na gisteravond voorbij want het seizoen van Top Gear zit er alweer op. Direct na Top Gear had de BBC2 een goede docu over de Duitse autoindustrie ook daar kon Zomergasten niet aan tippen.
  Omdat Zomergasten zo lang duurt, kijk ik het liever op Uitzending Gemist. En als op maandagmorgen uit de commentaren (b)lijkt dat het niet zo goed was, kijk ik helemaal niet.

 3. André Somers

  Er werd niet gerookt, tenminste niet door Noordervliet. Wel door Hannah Ahrend in het fragment waarin zij geïnterviewed werd. Dat vond ik wel grappig eigenlijk.

Reacties niet toegestaan