#HoudJeMondMartin: zoon boos op vader die demonstreerde tegen mondkapjes op school

Gisteren demonstreerde een vader bij de middelbare school van zijn zoon tegen het mondkapjesadvies. De zoon zelf is het niet met zijn vader eens. "Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt," laat de jongen weten in een Instagrambericht waar de Leeuwarder Courant over schrijft.

Vader Martin Mourik noemde gisteren de mondkapjes kindermishandeling en moest uiteindelijk worden opgepakt door de politie toen hij actievoerde bij het Linde College in Wolvega. Zijn zoon zegt nu dat hij niet achter zijn vader staat. "Hij zit bij 'Viruswaarheid'. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat."

De zoon vertelt ook dat hij bij zijn moeder woont, omdat zijn vader de hele dag achter zijn laptop zit. "Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?" Hij zou zijn vader al zeven weken niet hebben gezien.

Het bericht van de jongen is inmiddels verwijderd, omdat er zou zijn gedreigd met een rechtszaak, maar onder de hashtag #HoudJeMondMartin gaat de actie tegen Martin (en alle andere viruswappies) gewoon verder.