Propaganda voor anorexia

De Londense Fashion Week is een geweldige etalage waarin vrouwen met ondergewicht worden getoond. De Britse Royal College of Psychiatrists heeft dan ook een waarschuding doen uitgaan voor dit soort manifestaties en voor de bijbehorende websites. Dergelijke uitingen vormen namelijk ideale kost voor vrouwen met eetstoornsen om te volharden in hun afwijking.
Er zijn sites, aldus The Daily Telegraph vandaag, die jonge vrouwen vertellen hoe ze kunnen afvallen en daarbij worden dan ter illustratie dergelijke modefoto’s getoond: geheel uitgebeende mannequins als rolmodel.
Eigenlijk, zo stelt het voorname college, moeten dergelijke ‘pro-ana sites’ domweg worden uitgebannen. Of op z’n minst dient er een campagne te worden gestart die kinderen en ouders attendeert op het gevaar van dergelijke sites.
Een hoogleraar zegt in dit verband: "Pro-ana and pro-mia websites advocate anorexia nervosa or bulimia nervosa as a lifestyle choice, rather than as serious mental disorders."
Hij is bevreesd dat manifestaties als de Londense modeweek er toe bijdragen dat het ‘skelettenmodel’ als nieuwe norm door het leven gaat.

Bron(nen):   The Daily Telegraph