Starsuckers

Wat u ongetwijfeld dacht, is nu bewaarheid: sommige artikelen in sensatiekranten zijn compleet verzonnen. In de Britse documentaire Starsuckers wordt dit allemaal haarfijn uit de doeken gedaan.
De filmmakers gingen namelijk zelf op het bedriegerspad. Ze verzonnen knettergekke verhalen over celebs en speelden deze doldwaze verhalen door aan Britse tabloids. Om vervolgens te zien dat deze stories nagenoeg ongewijzigd (en niet gecheckt) in de pulpbladen belandden.
Een van de verzonnen verhalen betrof Amy Winehouse (het gaat er in dit genre wél om dat je iets te melden hebt over een bekende ster). Het haar van de zangeres zou in brand zijn gevlogen. 
Heel Fleetstreet in rep en roer en daar gingen kranten als The Sun, de Daily Star en de Daily Express loos. Vervolgens kwam het nieuws ook op het web terecht en vond het zijn weg naar miljoenen andere lezers.
Met andere woorden: veel mensen kun je alles wijsmaken, sommigen hebben hier hun beroep van gemaakt en The Guardian, die dit allemaal opschrijft, zal het ongetwijfeld een zorgelijke ontwikkeling vinden.
Zullen wij ons hier dan maar bij aansluiten?
Eh... nou nee. 
Een dikke duim in de sensatiejournalistiek is niets nieuws, zo menen we te weten, en de methode van deze filmmakers, om al bedriegend de bedriegers te ontmaskeren, heeft niet onze voorkeur. Het is immers domweg bedrog.

Bron(nen):   The Guardian