Staying Alive! Bee Gees zijn 50 jaar oud

50 jaar getrouwd zijn lijkt ons geen sinecure, maar wat moeten we denken van 50 jaar deel uitmaken van 1 en dezelfde popband? 
De Bee Gees zijn al 50 jaar bij elkaar en gebroeders Gibb worden vandaag royaal geeerd in The Sunday Times voor dit bijzondere jubileum. 
Het is moeilijk om in de muziek de grootste, de een na de grootste of de allergrootse band aan te wijzen. Laten we het er op houden dat de Bee Gees zondermeer in de eredivisie thuishoren. Jarenlang veroverden ze de wereld met hun zoetgevooisde klanken en niet eerder zijn zangers met een kopstem zo populair geweest. Toen de Bee Gees ook nog de soundtrack van Saturday Night Fever voor hun rekening namen, kende de hele wereld hun muziek. 
De familie Gibb kwam uit Manchester en emigreerde in 1958 naar Australië. Daar traden de 3 jongens op bij allerlei gelegenheden en al snel werd de boot naar Groot-Brittannië genomen om in het vaderland naam te maken. In 1967 kregen ze hun eerste contract bij een echt platenlabel (Robert Stigwood). De eerste LP was een enorme hit en de zegetocht over de wereld kon beginnen.
Nights on Broadway, You Should Be Dancing, Jive Talkin’, Night Fever… zegt u het maar, en degene die in uw buurt staat, kan de liedjes zingen of op z’n minst meeneuriën. 
Ga naar de tweede link voor de bekendste Bee Gees-songs in YouTube-uitvoering. En vertel ons hieronder welke de beste is.

Bron(nen):   The Sunday Tmes  Bee Gees-poll