Jacques Chirac is een ouwe macho

Geheel tegen haar gewoonte heeft mevrouw Bernadette Chirac een boekje open gedaan over haar man, de voormalige Franse president Jacques Chirac. Jacques is een oude macho, ze zei ze tegen Paris Match. Hij denkt dat een vrouw achter zijn stoel moet staan – steeds klaar om hem te dienen. 
Mevrouw Chirac is erg bourgeois en doorgaans bijzonder gesloten. Maar wie weet, wordt het haar op haar oude dag allemaal iets teveel en heeft ze ten onrechte gedacht dat het goed is om bij een journalist uit te huilen. 
Overigens is ze nog bijzonder discreet als het gaat om de erotische avonturen van haar man. Ze verwijst slechts summier naar het feit dat Jacques als machthebber heel wat te stellen had met vrouwen die zich tot hem aangetrokken voelden. Dat de ex-president zijn levenlang een enorme rokkenjager is geweest (bijnaam: ‘Monsieur Dix Minutes’ – de tijd die hij nodig had om vreemd te gaan), komt hier niet aan de orde. 
De tweede link verwijst naar een komische video waaruit blijkt dat de oude Chirac, terwijl zijn vrouw een saaie toespraak houdt, zijn streken nog altijd niet is verloren.

Bron(nen):   Der Spiegel  Welingelichte Kringen