Verbazingwekkende foto’s

De National Geographic is een zeer bijzonder tijdschrift, uitgegeven door de National Geographic Society.
Met ongelooflijk vakmanschap en met enorme budgetten wordt jaar in jaar uit verslag gedaan van de wereld, zoals die is. En dat sinds 1888. Hoe meer nummers je bewaart, hoe mooier het wordt – zo viel me op toen ik bij mijn schoonvader ooit meer dan 50 jaargangen in de kast zag staan. 
Een reportage over Algiers uit 1962 of een voettocht door de Alpen vlak van de Tweede Wereldoorlog – de wereld verandert snel en dan kun je goed zien aan de foto-documentaires in de National Geographic. Dat er steeds weer journalisten zijn, die tussen de foto’s door lange reisverhalen schrijven, moeten we maar op de koop toenemen. 
Overigens is de fotografie in de National Geographic altijd ietwat gestileerd. De natuur mag dan wreed zijn, op deze foto’s is een moederleeuw nooit te beroerd om in het aangezicht van de fotograaf uitzonderlijk goed voor haar jong te zorgen. Zoals ook baby-aapjes zich verzekerd weten van de volle ouderlijke aandacht. Zo’n miljoenenoplage krijg je niet zomaar.
Het blad is zoals het zelf zegt een ‘powerhouse of photography’ en opnieuw verscheen recentelijk een boekwerk met, ditmaal, 450 opvallende beelden. Geselecteerd uit een databestand van meer dan 11 miljoen foto’s. Titel: "National Geographic: The Image Collection."
The Huffington Post biedt hiervan een mooie selectie, ga naar de link.

Bron(nen):   The Huffington Post