Eén op de 10 controleert zijn (haar) smartphone iedere 5 minuten

Een groot gedeelte van ons is in de ban van de smartphone. We zijn ons vrijwel onophoudelijk aan het afvragen of er iets nieuws op is. Iets op facebook, iets op Twitter, mail of nieuws. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout bij Amerikaanse consumenten, waar Express over schrijft. 63 procent van de respondenten controleert minstens elk uur zijn smartphone. Dat gaat dus nog wel. Een groep van 9 procent bleek het apparaat zelfs om de vijf minuten te raadplegen. Wel werd vastgesteld dat de periodes tussen twee controles langer worden naarmate de eigenaar ouder wordt. Jongeren zijn dus verslaafder dan ouderen. Uit het onderzoek bleek dat 63 procent van de ondervraagden zich ongemakkelijk zou voelen om zonder smartphone de woning te moeten verlaten. Wanneer de smartphone niet ter beschikking is, wordt vooral het gebrek aan toegang tot het verzenden of ontvangen van tekstberichten als een gemis ervaren (29 procent), gevolgd door de onmogelijkheid om telefoongesprekken te voeren (26 procent). De onderzoekers stelden verder vast dat 97 procent van de ondervraagden toegeeft soms/vaak op zijn mobiele telefoon te kijken waar anderen bij zijn.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Waarom moet je elke 5 minuten checken? Je krijgt toch een notificatie als er iets is. Stel het gewoon goed in. En als je een notificatie krijgt hoef je ook niet meteen te kijken.

  • Genuine_Defector

   Dat is volgens mij nu net het hele punt. Het is compulsief.

   (in antwoord op RhodBerth)
  • JRR Uijlings

   Vergeet niet dat veel gebruikers om de minuut notificaties krijgen van facebook updates of iets dergelijks. Beter om alle notificaties uit te schakelen (of in ieder geval zonder geluid/vibratie).

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan