Eat, Pray, Love and….Marry

Zo ongeveer iedereen heeft het eerste boek van Elizabeth Gilbert  "Eat, Pray, Love," of "Eten, bidden, beminnen" gekocht en soms ook gelezen. Het was een journalistiek verslag van het jaar dat ze nodig had om te herstellen van een gebroken hart. Het was blijkbaar voor veel mensen zo herkenbaar dat er miljoenen exemplaren van het boek zijn en nog steeds worden verkocht.
De opvolger is er: Committed. En het zal zonder twijfel een succes worden, want een keer Knielen voor een bed violen betekent levenslang bestsellers, ook al lijken ze nergens naar. En dat lijkt ook bij Gilbert het geval. De recensenten van Time en The Washington Post bieden in ieder geval weinig hoop dat het vervolg even boeiend is als deel 1. Ze vinden het niet veel.
We kunnen hier rustig de clou  weggeven, want dat doet Gilbert op pagina 18 van haar boek ook. (en op het omslag)
Zij en haar Braziliaanse diamantenhandelaar Felipe (bekend van het roeibootje in Bali in deel 1) krijgen elkaar en trouwen. Wat volgt is 250 pagina's afwerking. Veel details over trouwen met een buitenlander (voor- en nadelen), veel cijfers over de slagingskans van tweede huwelijken, en beschouwingen en feiten over het huwelijk in het algemeen.  
En een happy end. Te krijgen bij Amazon (link 3). Want je gaat het toch lezen. Niet dan?

Bron(nen):   Time  The Washington Post  Amazon