Nog meer onthullingen…

Eerder al berichtten we u over Game Change (tweede link), het onthullende boek dat de lezer een blik gunt achter de schermen van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met allerlei nieuws over het koningskoppel Obama - McCain en hun adjuncten, Joe Biden en de onvolprezen Sarah Palin.
Maar laten we in dit verband de wat in het ongerede geraakte John Edwards niet vergeten, de Democraat die ook nog een tijdje dacht dat hij de nominatie wel kon binnenslepen.
Edwards was héél lang héél veelbelovend, maar daar kwam de klad in toen hij zijn vrouw ( ze had ook nog kanker) bleek te hebben bedrogen. Niet alleen bleek hij een vreemdganger, bij een andere vrouw had hij bovendien een kind verwekt en dit feit trachtte hij te aanvankelijk verdoezelen. Dat ging enige tijd goed, totdat de kersverse moeder te kennen gaf dat ze met haar baby wilde verhuizen om in de buurt van de nieuwe pappa te wonen (Edwards had al een groot gezin...). 
Het blad New York Magazine biedt een uitgebreide voorpub van het boek waarin we veel meer te weten komen over John Edwards op het moment dat hij nog meedeed in de race voor het presidentschap.
Inmiddels is zijn carrière helemaal kapot. Eind 2009 eindigde hij in de polls van de meest beklagenswaardige figuur nog hoger dan Tiger Woods...
Ga naar de link voor het hele Edwards-verhaal.

Bron(nen):   New York Magazine  Welingelichte Kringen