Annie Leibovitz lijkt gered

Al enige tijd gaat het fascinerende verhaal rond hoe de beroemde Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz (60) aan lager wal is geraakt (zie de 2de link).
Er is vermoedelijk geen fotograaf die meer verdient (The New York Times beweert dat ze voor haar werk voor Vanity Fair een jaarlijks honorarium krijgt van zeven cijfers) en haar reclamewerk voor Louis Vuitton maakt ze voor een dagprijs van enkele tientallen duizenden dollars, maar het mocht allemaal niet baten. Leibovitz slaagde erin zulke enorme schulden te maken dat haar huizen haar nagenoeg zijn afgepakt en minstens zo erg: ook het intellectuele eigendom van haar vele duizenden foto's dreigt ze te verliezen om een schuld van 24 miljoen dollar terug te betalen.
Leibovitz' carriere begon bij Rolling Stone en ze stapte in de jaren 80 over naar Vanity Fair. Van al de beroemde fotografen die aan dit glamourblad zijn verbonden, is Leibovitz de beroemdste. Ze portretteert de groten der aarde en maakt daarbij gebruik van ensceneringen die nauwelijks onder doen voor de set van een speelfilm.
Helicopters op de achtergrond? 18 hongaarse circuspaarden rondom een Hollywoodsterretje? Het kan allemaal en de fabuleuze onkosten voor een en ander gaan rechtstreeks naar de opdrachtgevers.
Intussen maakte ze van haar eigen financiele leven een chaos, maar de redding is nabij.
Colony, een private equity bedrijf, gaat zich over haar ontfermen. De schulden worden gesaneerd en er zijn plannen uitgebroed om de grote fotocollectie van tante Annie veel beter te exploiteren. Naar verluidt kan ze haar 3 'townhouses' in Greenwich Village gewoon aanhouden.
Op de foto: een beroemde Rolling Stone-cover met John Lennon en Yoko Ono.

Bron(nen):   Financial Times  Welingelichte Kringen