Hoe beroemdheden ons leven vergallen

De media hebben ons veel te vertellen over het liefdesleven van beroemdheden. Er is inmiddels een reusachtige industrie ontstaan die ons 24 uur per etmaal bijpraat over de laatste verwikkelingen in het intieme leven van de vips. Eerst zijn ze gelukkig en gaan ze trouwen. Foto's. Dan komen de kinderen. Foto's. Dan krijgen ze ruzie en gaan ze scheiden. Heel veel foto's. En al snel hebben ze weer een ander. Foto's.
Ach, schrijft The Times vandaag, je kunt wel leedvermaak hebben en gaan lachen om al die verhalen van bedrog en overspel, maar wat zou de impact kunnen zijn op ons eigen leven? Degene die hier het woord voert is iemand die al 25 jaar als therapeut werkzaam is en het valt hem op hoezeer mensen refereren aan het leven van beroemdheden. Want als sterretje X in 6 maanden tijd haar huwelijk verbreekt, opnieuw verliefd wordt en ook snel weer gelukkig is, dan denkt iemand onwillekeurig: kan ik ook.
Ook zou het onderlinge vertrouwen dat mensen in elkaar hebben worden ondergraven door de stroom verhalen over overspel. Als dagelijks wordt uitgelegd dat Tiger Woods seksverslaafd is en er een hele batterij vriendinnen op nahield, loopt een willekeurige man de kans dat zijn vrouw hem van dezelfde kwaal gaat verdenken. 
The Times schrijft dat u er goed aan doet uw leven niet te vergelijken met dat van de sterren. Sterren zijn hele bijzondere mensen, ze hebben een stijl en een temperament, een karakter en ook bepaalde wensen die veel minder op uw leven lijken dan u wellicht wel eens denkt.
Op de foto: Sam Mendes en Kate Winslet. Net uit elkaar.

Bron(nen):   The Times