Franse voetballers in opspraak

De Franse justitie is op zoek naar bekende voetballers, spelend in het nationale elftal, die in Parijs omgang hebben gehad met minderjarige prostituees. Een onderzoeksrechter maakt er serieus werk van dat bekende spelers vrouwen onder de 18 betaalden in ruil voor seks. 
Aanvankelijk vielen hierbij geen namen, maar nu is de eerste bekende speler uit de schaduw getreden: Franck Ribéry (foto), ster van Bayern Muenchen (waar Louis van Gaal trainer is), een aalgladde flankspeler die het afgelopen seizoen bijzonder vaak geblesseerd is geweest.
De onderzoekingen concentreren zich rond de Parijse nachtclub Café Zaman waar bekende Franse spelers geziene gasten zijn. Een voetballer zou bekend hebben dat hij een vriendschappelijke relatie met een prostituee onderhield, maar aanvankelijk niet wist dat ze minderjarig was.
De verwachting is gewettigd dat deze zaak nog een staartje krijgt. Twee voetballers van een heel nationaal team die naar nachtclubs gaan is wel erg weinig, dus dat kunnen er zomaar meer worden. Daarna komen de bekende echtscheidingsperikelen en gaan sponsors zich hardop afvragen of ze nog wel met het Franse nationale team in zee willen. Vervolgens lopen de voorbereidingen van de WK in Zuid-Afrika niet langer naar behoren en doen zich weer nieuwe complicaties voor.
Enkele maanden geleden wist Frankrijk zich te kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika dankzij een handdoelpunt van Thierry Henry tegen Ierland.

Bron(nen):   L'Equipe  The Times