Wall Street II: Money Never Sleeps

'Money never sleeps,' dat is de slogan van Wall Street, the sequel, die tijdens het filmfestival van Cannes in première ging. Na 23 jaar afwezigheid is Michael Douglas daarmee terug op het grote witte doek en opnieuw in de gedaante van Gordon Gekko.
Deel II begint als Gekko uit de gevangenis wordt vrijgelaten nadat hij een tijdlang heeft vastgezeten voor financiële fraude. Aardige bijkomstigheid is dat Douglas op deze manier weer eens een hoofdrol verwierf, en die liggen in Hollywood niet voor het opscheppen voor oudere mannen van 65. 
Uiteraard is het Douglas wel toevertrouwd om de serieuze boodschap van de film op de persconferentie heel serieus onder woorden te brengen. En op gepaste wijze af te geven op de geldzucht die nog altijd over het zuidelijke deel van Manhattan raast. In die zin is een persbijeenkomst ook gewoon acteren.
Dat de film is gemaakt door Oliver Stone, doorgaans een regisseur met een hysterische kijk op de recente geschiedenis van de Verenigde Staten, hoeft in dit geval niet perse een nadeel te zijn. Enige hysterie over dit onderwerp zou hier op film best eens op zijn plaats kunnen zijn .
Hoe dan ook, volgens Douglas en Stone is deel II beslist een meesterwerk, dus waarom zouden we daar nog langer aan twijfelen? 
Binnenkort in dit theater.

Bron(nen):   The Daily Telegraph