WTF is HTML 5 en waarom moet ik daarvan iets weten?

Binnenkort zal je steeds maar horen over HTML5. Zoals het een paar jaar geleden steeds maar ging over web 2.0. Het verschil tussen die twee: HTML5 is echt iets. 
Onder de link zit een heldere infographic over de kern van HTML5. Het is een nieuwe norm om webpagina's te ontwerpen en het heeft gevolgen. En paar belangrijke om te onthouden. Nu is een webpagina tot een hele boel dingen niet zelf instaat. Bijvoorbeeld om beeld te vertonen. Voor beeld heb je dan ook een plug-in nodig. Maar daar gaat het fout. Als jij Windows movie hebt en de video is gemaakt met flash, dan kun je de video niet bekijken. Vooral veel; gedoe op telefoon en de iPad. 
HTML5 maakt daaraan een einde. Heel veel functies die nu nog met plug ins werken zitten in de webpagina zelf. Verder is HTML5 beter in geografie. Er zitten een aantal trucs ingebakken om te bepalen waar je zit, zodat de inhoud van de website kan worden afgestemd op je verblijfplaats. Ook interessant: je zult veel meer met webpagina's kunnen als je offline bent. Handig zeker voor mail.

Bron(nen):   Focus