Pimp je hidjab

Samenleving
door Menno Grootvelddinsdag, 08 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de Los Angeles Times staat een interessant artikel over Amerikaanse moslimvrouwen, die voldoen aan de islamitische kledingvoorschriften maar tegelijkertijd hun best doen om er modieus uit te zien.
Zo is er de 26-jarige, in Californië geboren Sama Wareh (zie foto), die er een geheel eigen 'look' op nahoudt, waarin elementen uit de Indiaanse cultuur, de Russische folklore en Schotse kilts zijn verwerkt. Ze stelt: "Als mensen tegen mij zeggen dat ik onderdrukt word en mezelf niet kan uitdrukken, vertel ik ze dat ik niet draag wat de modetijdschriften mij voorschrijven. Ik draag wat ik wil."
De laatste drie jaar is er volgens het artikel sprake van een ware explosie van websites, blogs en online-kledingwinkels, die zich speciaal richten op modebewuste maar religieuze moslimvrouwen.
Volgens Tayyibah Taylor, de uitgeefster en hoofdredactrice van Azizah Magazine, sluiten geloof en schoonheid elkaar niet uit. "We willen er niet lelijk uitzien. We willen alleen niet sexueel provoceren. Het lichaam van een vrouw mag geen onderdeel zijn van het publieke gesprek."
Bekijk ook de fotoserie even (tweede link).