Opzij lijkt gered

Het feministische tijdschrift Opzij wordt waarschijnlijk binnenkort overgenomen door uitgever Veen Media. Dat schrijft NRC Handelsblad.
 Als onderdeel van een sanering werd Opzij in november in de verkoop gezet door WPG, evenals het tijdschrift J/M Ouders. Bij diezelfde sanering kwamen 123 van de 720 mensen op straat staan. Opzij had te weinig lezers over en te weinig advertenties.
De uitgever van De Groene Amsterdammer toonde  interesse in Opzij, maar sinds directeur Teun Gautier daar plots wegmoest zijn die overnameplannen van de baan en was de toekomst van Opzij weer ongewis. Veen, de beoogde nieuwe eigenaar, geeft populairwetenschappelijke tijdschriften uit, als het Historisch Nieuwsblad, Filosofie Magazine, New Scientist en Maarten!. De uitgever heeft net zelf een saneringsronde achter de rug. Opzij werd in 1972 opgericht door Hedy d’Ancona en Wim Hora Adema, en speelde een belangrijke rol in de feministische beweging. Het blad verloor sinds de jaren negentig bijna de helft van zijn lezers – de oplage is nu 44.000 betaalde exemplaren – en draait al een tijdje verlies.  

Bron(nen):   NRC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Na 30 jaar moet ik mijn abonnement op Natuur en Techniek (New Scientist) gaan zeggen. Dit gaat mij te ver.

Reacties niet toegestaan