Waar blijft de Netiquette?

De Duitse minister voor Consumentenzaken, Ilse Aigner, heeft een idee: samen gaan we wat netter met elkaar om op het internet. 'Wat we nodig hebben is een gedragscode,' zei ze tegen Die Welt. Zelf heeft ze zich recentelijk van Facebook teruggetrokken, omdat ze haar privacy niet langer in handen wenst te geven van mensen waarin ze weinig vertrouwen heeft - scheelde mooi 4.000 vrienden. Graag zou de bewindsvrouwe nu zien dat er 10 gouden regels komen waaraan de internetgemeenschap zich dient te houden. En zo kan dan de gewenste 'netiquette' ontstaan.
Ook vindt ze dat de sociale netwerken die bestaan openheid van zaken zouden moeten geven inzake hun businessmodel - van de wind kunnen ze immers niet leven dus hebben gebruikers er recht op te weten waar ze hun inkomsten vandaan halen - bijvoorbeeld door de persoonlijke gegevens van hun gebruikers te verpatsen.
Het aardige van Aigners suggestie is dat ze vindt dat gebruikers zelf maar met de regels moeten komen. En dat is heel bijzonder voor iemand die lid is van de Duitse zusterpartij van het CDA, de CDU. Meestal weten christenen in de politiek heel goed wat goed is voor anderen; hulde daarom voor  - in dit ene geval - de afwezigheid van ook maar enig paternalisme.

Bron(nen):   Breitbart  Die Welt