PvdA veruit het vaakst in talkshows

Wat je dacht blijkt te kloppen: talkshows laten PvdA-vertegenwoordigers veel vaker aan het woord dan mensen van andere partijen. Onderzoeker Thomas Boeschoten ontrafelt op zijn blog de herkomst van gasten bij P&W, DWDD en de andere talkshows. Het beeld is helder. De PvdA wint.  Boeschoten: "Nederlandse talkshows bieden veel vaker een podium aan PvdA’ers dan leden van andere partijen, ongeveer twee keer zoveel als VVD en CDA en vijf keer zoveel als SP, GroenLinks en D66. Een gemiddelde hedendaagse talkshow heeft 30% vrouwelijke gasten, hetzelfde percentage als Barend en van Dorp een decennium geleden. De helft van alle talkshowgesprekken werd gevoerd met slechts 544 (9%) van in totaal 5731 talkshowgasten. Zij vormen een zekere talkshowelite en worden keer op keer uitgenodigd in verschillende uitzendingen." Opvallend is ook dat het percentage vrouwen door de jaren heen laag blijft en dat de meeste vrouwen aanschuiven bij het EO-programma van Knevel en Van de Brink en de minste bij Matthijs van Nieuwkerk

Bron(nen):   Boeschoten      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  P&W, DWDD, allemaal vetbetaalde linkschmenschen, nazaten van linkschtrol Marcel van Dam, die alleen maar linkschpraat willen horen, de rest is tafelvulling.

 2. Wans Horst

  Wie nog niet begreep dat dit gebeurde, heeft last van het wegkijksyndroom, de voorafgaande fase van het wir-haben-es-nicht-gewusst-syndroom.

  En ondertussen Wilders maar beschuldigen van precies dat wat juist links flikt.

  • AT

   Eerste opmerking helemaal akkoord. Komt natuurlijk ook doordat de VARA een rood resultaat is van de verzuiling waarin de PVDA zijn spreekbuis moest hebben. Laat nu net de VARA twee goed bekeken talkshows hebben.

   Maar kun je die tweede opmerking even toelichten hier?

   (in antwoord op Wans Horst)
  • marianne martens

   wilders heeft ook zulke leuke vrouwen in zijn niet- partij, toch!

   (in antwoord op Wans Horst)
  • sven

   Met het niet meerekenen van de talkshow Harry Mensch (business class) in het onderzoek, kan de onderzoeker wel degelijk last hebben gehad van het wegkijksyndroom voorafgaande fase van het wir-haben-es-nicht-gewusst-syndroom.

   (in antwoord op Wans Horst)
 3. Anna

  Goh , nee , dat kan niet , je meent het , echt waar ? Dat is ons nooit opgevallen de afgelopen 25 jaar !

 4. Ron C. de Weijze

  Dat komt denk ik, omdat volgens het Marxisme degenen die de productiemiddelen in handen hebben, de lakens kunnen uitdelen. Inmiddels zijn de media de productiemiddelen, waar de politiek eenzijdig op aast, met succes. Helemaal mooi is natuurlijk om net echt met de publieke omroep onder een hoed te zitten (NOS/VARA), zodat ‘de objectiviteit gewaarborgd’ is. Inmiddels van de NOS dus niet meer en van de VARA wisten we het al.

 5. De Staatsburger

  De Publieke Omroep is een links bolwerk.

 6. Vogelbeest

  Publieke omroepen krijgen veel subsidie. PvdA deelt subsidie uit. Echt moeilijk is het niet.

  • Dead Silence

   Zoals Thatcher al eens zei: “The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money.” Als je je eigen broek niet kan ophouden, dan wegwezen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 7. marianne martens

  vraag me wel af, kan deze vraag ook mezelf stellen? Hebben de e- mail schrijvers ooit gehoord dat politici hardvochtig, draaiend, waarheid verzwijgen, waarheid via allerlei invalshoeken anders belichten of behoren ze zo zacht als een ” ei” te zijn, de waarheid of wat het ook betekent, zeggen? PvdA is niet links, is ook gewoon liberaal, conservatief en hardvochtig. Is het ook bekent dat 450 biljoen levende soorten, waaronder de mens, uit een enkele levende cel voortkomt? Eigenlijk zijn we allemaal ongelofelijke zeikerds, waaronder ikzelf die ongelofelijk zitten te kloten zonder zich maar bij iets van een andere stellige mening neer te leggen. bv leefbaarheid verhogen voor de jongeren, en voor al die andere soorten die we vernietigen bv bijen.De gebieden over scheidingen van voetballers, politiek, sociale media, tv,hoofdzakelijk non- nieuws. Als laatste heb liever een machiavellist in de huiskamer dan mensen die andere groepen uitsluiten.

  • Ron C. de Weijze

   Alles wat leeft komt voort uit één cel. Maar het zijn twéé soorten levens en die lusten elkaar ab so luut niet. Links of rechts dus. Extrinsieke motivatie of intrinsieke motivatie. Macht en politiek of waarheid en ethiek. Achter elkaar volgertje en leidertje spelen of onafhankelijke bevestiging zoeken, zelfstandig, en als je die vindt, daar sterker van worden, samen met de ander.

   (in antwoord op marianne martens)
 8. Mo Meta

  Allemaal mooie argumenten uit de onderbuik, toont weer mooi aan hoe gezellig we zijn in Nederland. Is het niet gewoon zo dat PvdA’ers veel vaker nieuwswaardig zijn? Zowel positief als (de laatste tijd vooral) negatief. Uiteindelijk gaat het om kijkcijfers voor een talkshow om te overleven. Wij kijken er massaal naar en zijn dus de voedingsbodem voor deze verdeling.

 9. Robin

  Linkse liberalen (PVDA’ers?) zijn gewoon slimmere, creatievere, mooiere en vriendelijker mensen. Hebben een hogere nieuwswaarde, zijn een drijvende kracht achter vernieuwing en vooruitgang, bevolken de universiteiten en zijn beeldbepalende kunstenaars, schrijvers, filmmakers etc. Niks aan te doen. Is al eeuwen zo. Gaat ook niet veranderen. Als de PVV een meerderheid in de TK weet te bemachtigen dan verdwijnen de omroepen en nemen Unilever en de Keuken Gigant het stokje over. Ook leuk, meer Utopia en Umberto Tan en Jules Paradijs op TV. Maar aan de positie van linkse mensen in de maatschappij verandert niets. Ze blijven slimmer, mooier en vriendelijker.

  • knier

   Gatverdamme wat een eigendunk .
   In mijn visie blinken vooral die media geile PvdA-ers vooral uit in het op kosten van de belastingbetaler,vertellen hoe andermans centen besteed moeten worden.
   Dit uiteraard tegen een bovenmodaal riante vergoeding die hun toe komt wegens hun bovengemiddelde “slimmer,mooier en vriendelijk” zijn.
   Zum kotzen,die elitaire houding,en het ergste is dat je er zelf nog in geloofd ook.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Je kan er nou wel boos om worden maar heel diep van binnen weet jij gewoon dat linkse liberalen op alle vlakken superieur zijn aan rechtse mopper conservatieven. En ze hebben ook een beter humeur en gezondere huidskleur. Want gelukkiger.

    (in antwoord op knier)
 10. Hannes

  text

Reacties niet toegestaan