Zo werken de tabloids

Vandaag pakt The New York Times groot uit met een reportage over de Britse schandaalpers - een bijzonder kijkje in de keuken.
Kranten als The Sun en News of the World zijn rijk en machtig, en maken gebruik van de best denkbare technologie om beroemdheden te bespioneren. Het mooist zijn geheimen van leden van de koninklijke familie en dankzij geavanceerde hackpraktijken beschikte News of the World over saillante informatie die via de zaktelefoons van de prinsjes Wiliam en Harry in de buitenwereld belandde. 
Scotland Yard zette zijn beste onderzoekers op de zaak, want de belangen waren uiteraard kolossaal. Aan een kant heb je kranten die prinsen willen afschilden als normale mensen - liefst een beetje vulgair, aan de andere kant is het belang van de koninklijke familie om zo deftig en bijzonder mogelijk naar buiten te komen.
Overigens beperkte het jachtterrein zich niet tot enkel royals. Vips van diverse pluimage (voetbal, muziek, showbizz, etcetera) werden op soortgelijke wijze afgeluisterd en zo kregen de tabloids een constante stroom van dirty stories binnen handbereik.
Mag dit allemaal? Nee, geenszins en er lopen rechtszaken die vast uitmonden in hoge boetes wegens schending van andermans privacy. 
Waarna alles gewoon doorgaat, want met een gevulde portemonnee is heel veel te koop, ook de geheime codes van andermans telefoon en dat alles onder het motto: 'get the story, no matter what.'

Bron(nen):   The New York Times