WikiWars: Assange is kwaad op The Guardian, zijn vrienden, vijanden en minnaressen

Julian Assange, inmiddels vrij op borgtocht, spreekt nu over zich zelf in de derde persoon: “Iemand van de Zweedse autoriteiten of een andere inlichtendienst heeft erg zijn best om Julian Assange achter tralies te houden”, zegt hij in een interview met The Times of London. In het interview keert hij zich tegen The Guardian vanwege het “walgelijke” besluit om de details uit een politierapport met daarin de beschuldigingen van verkrachting af te drukken. Uit is de vriendschap met de krant waarmee hij eerst zo innig had samengewerkt om de gelekte geheime documenten te publiceren.
Maar volgens The Times is Assange het kwaadst op Nick Davies, een verslaggever van de krant en voormalig vriend, omdat hij ‘selectief’ bezwarende documenten uit het politierapport heeft gepubliceerd. The Guardian heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat Assange een aantal dagen de tijd had om te reageren en dat sommige pikante details over Assange en een van de Zweedse vrouwen niet is bekend gemaakt.
In het interview, dat werd gehouden in het landhuis van een vriend in het Engelse Suffolk, ontkent de Australier de aantijgingen van een verkrachting en zegt hij dat de beschuldiging van de twee Zweedse vrouwen die hij in augustus had ontmoet, volkomen uit de lucht zijn gegerepen.
Tot slot voorspelt Assange voor vijand Amerika een vergelding als het probeert hem te laten uitleveren op grond van samenzwering.

Bron(nen):   The Times (betaald)  The Daily Beast