NRC te koop: ‘Egeria wil van NRC Media af’

Egeria wil van NRC Media af en spreekt met diverse partijen om het bedrijf, dat NRC Handelsblad en NRC Next uitgeeft, te verkopen. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan Adformatie. Grootaandeelhouder Egeria sprak de afgelopen tijd al met Telegraaf Media Groep (TMG), dat afhaakte, en een Duitse mediapartij over een verkoop van NRC Media. TMG zou in ieder geval zijn afgehaakt. Egeria vraag namelijk een onrealistisch bedrag, 118 miljoen euro. Een bron zegt tegen Adformatie: ‘Het klopt dat Egeria met NRC Media aan het leuren is.’ Een andere bron meldt: ‘Egeria sprak met de Telegraaf (TMG) en een Duits mediabedrijf. Daar zouden ze rond de 118 miljoen euro hebben gevraagd, één keer de jaaromzet van 2012. Maar dat bedrag is absurd hoog en dat vonden de Duitsers blijkbaar ook, want het gesprek duurde maar kort. Ik denk dat NRC Media eerder zo’n 40 à 50 miljoen zou moeten opleveren.’ Egeria kocht NRC Media in 2009 voor 70 miljoen euro van De Persgroep. Het verwierf uiteindelijk een belang van 91 procent. Derk Sauer heeft 9 procent in handen. Egeria heeft als investeerder hoge winsten als doelstelling en eist een rendement van zo’n 20 procent per jaar. Sindsdien zou Egeria de bekende private equity truc toepassen: reorganiseren en omzet en marges oppompen. Het Britse investeringsfonds Apax deed hetzelfde vanaf 2004 bij PCM, waar NRC toen ook onderdeel van uitmaakte. Egeria krijgt steeds meer macht bij NRC en dat zint de redactie niet. Bij Egeria was niemand voor commentaar bereikbaar.​  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Met dank aan die zogenaamd sympathieke geldschieter Derk Sauer en de hoofdredacteur Peter Vandermeersch die van alle rubrieken in de krant een rommeltje heeft gemaakt en de boekbesprekingen tot nietszeggendheid heeft versmald.
  Ik geloof dat ik het rouwgevoel om deze krant al achter me heb.
  Het is wel bitter te bedenken dat ze goede vastgoedhandelaren zijn geworden met het pand op A-lokatie in Amsterdam.
  Hoe Nederland uitgehold wordt door een kleine groep welgestelden.

  • marianne martens

   Goed verwoord. Deze fondsen hebben zo ontzettend veel schade aangericht in de hele EU en nog zijn de EU wetten niet verschenen om dit soort ” on the edge” praktijken aan te pakken en de burger, mens te beschermen. U heeft gelijk de boeken en kunstbijlage is om jankend ter aarde te storten. TMG beheert alle locale en provincie kranten. Pulp.

   (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan