‘Redactie NRC zou de eigen krant willen kopen’

Investeringsmaatschappij Egeria heeft NRC Media te koop gezet. Dat heeft de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en NRC.nl op 24 maart bekendgemaakt. VPRO's Nooit Meer Slapen vroeg Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad om een reactie. En hij had een primeur voor Nooit Meer Slapen: “We zijn er nog niet formeel mee naar buiten getreden, maar in de schoot van de redactie is al wel duidelijk dat we gaan zoeken naar mogelijkheden om via een constructie van bijvoorbeeld lezersfondsen de krant zelf over te nemen." Vandermeersch is de huidige hoofdredacteur en tevens directielid en hij wil er graag een voortrekkersrol in vervullen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Volgens mij heeft die koop geen potentie zolang Vandermeersch hoofdredacteur blijft.
  Zijn oude Belgische krant schijnt volgens een aantal Belgen die ik sprak, kwalitatief sterk verbeterd te zijn na het vertrek van Vandermeersch. Daar kan ik me veel bij voorstellen nu ik zie hoe rommelig en rafelig de NRC is geworden in zijn handen. Bovendien heeft Vandermeersch flink meegesnoept in de vorm van flinke bonussen van zijn aandeelhouders. Dat kan toch niet zonder gevolgen blijven?

 2. catchit64

  Wie leest er in godsnaam nog oud nieuws vanaf dat stinkende papier voor veel geld als je de hele dag door gratis overal het nieuws kunt ontvangen.
  Kansloos medium. Als de oude generatie dood is gaat de krant met de laatste mee het graf in.

 3. Kees Cornelder

  #catchi64 Als 50er is o u d e r worden nooit leuk. Troost knul/meid! Dus hip-wezen is de gebruikelijk truc/oplossing. Nou dan… Succes hoor!

Reacties niet toegestaan