Verdeeldheid: is Amin Aktaou (13) een schatje of een schurk?

Amin Aktaou vertederde menig Tv-kijker toen hij zaterdagavond in het Philipsstadion het veld op liep om een selfie te maken met zijn held, Memphis Depay. Die reageerde verstandig: hij liet de jongen zijn foto maken en stuurde hem pas daarna het veld uit.

Maar wat nu? Moet de jongen een boet krijgen van 15.000 euro en een levenslang stadionverbod? Dat is de straf die hoort bij zijn daad.

Amin is een beetje gepusht door zijn moeder, vertelde hij aan Humberto. “We waren aan tafel aan het praten over voetbal. Toen zag ik die filmpje van Ziyech dat die fan naar hem toe rent en toen zei mijn moeder: ‘Dat zou jij nooit durven.’ Een uur later kreeg ik een appje van mijn vader dat hij een ticket had geregeld voor Nederland – Montenegro.”

Eenmaal in het publiek wilde Amin zich graag bewijzen tegenover zijn moeder. “Toen zei mijn moeder: ‘Nee, je durft het niet, je gaat het toch niet doen.’ Daar zat ik wel mee, dus ik dacht: ik ga het wel doen. We hadden nog een minuut voor de wedstrijd klaar was en ik zat echt met spanning. Toen dacht ik: nu moet ik gaan.”

Nu hangt Amin dus een geldboete van 15.000 euro en een stadionverbod boven het hoofd. Moeder Naima: “Laten we vooropstellen dat ik het niet goed wil keuren, maar het is een uit de hand gelopen grap. Ik hoop natuurlijk niet dat er gevolgen zijn. Ik heb zoiets van: die jongen heeft de dag van zijn leven en ik hoop dat het daarbij blijft.”

Op sociale media zijn de meningen verdeeld, al zijn er erg veel mensen die Amin alle slechts wensen.

Bron(nen):   Mediacourant