Belgische campagne tegen te snel rijden: bezoek je eigen begrafenis

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) start een nieuwe campagne tegen hardrijders. In het confronterende filmpje ‘Hij is te snel gegaan’ worden 6 nietsvermoedende mensen uitgenodigd voor wat hun eigen begrafenis blijkt te zijn. Naaste vrienden en familieleden spreken hun verdriet uit en vragen hen aan het eind om nooit meer te hard te rijden. Het BIVV hoopt dat veel mensen het doorsturen naar vrienden en familieleden die zelf te hard rijden. ‘Het is confronterend en misschien voor sommigen té confronterend’, zegt Karin Genoe, afgevaardigd bestuurder van het BIVV. ‘Maar het is ook de realiteit. Het zijn die gevoelens die opgeroepen worden als iemand écht sterft in het verkeer. En daar is het ons om te doen: de mensen er bewust van maken dat het levensgevaarlijk is om te snel te rijden.’    

Bron(nen):   Het Nieuwsblad      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Van de 212 doden die er in 2012 vielen op de Nederlandse rijkswegen waren er 3 aan snelheid te relateren.

  3 teveel…. maar hardrijden (op de rijkswegen) is in het grote geheel absoluut niet een probleem. Het is alleen lekker makkelijk om ‘aan te pakken’.

  Echte problemen zijn: dronken / onder invloed rijden, hufterig rijden, niet goed kijken / van rijbaan wisselen als het niet kan, bumperkleven, niet opletten.

  • Anton van Haasteren

   Ongelukken gebeuren meestal doordat de bestuurder harder rijdt dan de situatie toestaat. De bestuurder reageert te laat op een ontstane situatie en het ongeluk is gebeurt. Snelheid is wel degelijk de factor, of je nu met 50 km per uur tegen een boom rijdt, of met 100 km per uur.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Ik schreef over de rijkswegen. (en de campagnes zijn ook meestal op de rijkswegen gericht).

    Dat snelheid binnen de bebouwde kom of op de provinciale wegen een groot verschil maakt daar geef ik je groot gelijk in.

    (in antwoord op Anton van Haasteren)

Reacties niet toegestaan