Weet je nog toen je Twitter onzin vond? #askobama #journalistenoverbodig

Toen Twitter begon in 2006 ontmoette het aanvankelijk ongeloof. Gisteren echter werden twee dingen duidelijk. Dat het bedrijf minstens 7 miljard waard is en dat het uitermate serieus is. President Obama had zijn eerste ontmoeting met zijn volk via twitter. Een week lang konden vragen worden ingestuurd met als hastag “#askobama” In totaal werden er 169.000 berichten verstuurd met die code. Twitter haalde daar met zoekmachines en slimme mensen geschikte vragen ui voor de sessie tussen de president en  de Twittercommunity gemodereerd door Twitter bedenker Jack Dorsey.
Het werd een debat, zeggen deskundigen, dat een stuk beter was dan de gemiddelde personferentie.
Obama was van tevoren niet verteld welke vragen zouden worden gesteld. En af en toe werd een vervolgvraag gesteld op zijn antwoorden. Want gedurende de sessie bleven de vragen binnenstromen.
Het was ook een aardige meting van wat Amerikanen werkelijk bezighoudt: 26 procent van de tweets gingen over banen, 19 procent over het tekort, 16 procent over belastingen, 10 procent over onderwijs en 6 procent over huisvesting. Alle andere onderwerpen scoorden lager. Afghanistan bijvoorbeeld. Of terrorisme.
Behalve een interessante sessie was het weer een mijlpaal in het onttakelen van de journalistiek: een interview houden kunnen echte mensen namelijk ook beter.   

 

Bron(nen):   Techcrunch