Fidan Ekiz vindt dat de Nederlandse TV lijkt op Noord-Korea

Je zou denken dat de Nederlandse TV avond na avond wordt gevuld met meningen en meninkjes. Maar Op1-presentatrice Fidan Ekiz vindt dat iedereen elkaar naar de mond praat en dat niemand meer durft te zeggen wat hij of zij echt vindt en denkt.

“Bij ons en de meeste andere programma’s is het gewoon Noord-Korea-tv”, zegt ze in op WNL. Reden: de gasten zijn bang voor kritiek op de sociale media. “Iedereen die wij… Nou ja, niet iedereen, maar heel veel mensen die wij te gast krijgen in de talkshows en ook collega’s van mij die presenteren zeggen: ‘Ja, je hoeft je maar één keer te verspreken en maar één keer een domme vraag te stellen, of te hoesten want dat is tegenwoordig ook een doodzonde – ‘Oh, ga eens thuis zitten als je ziek bent!’…”

“Misschien moeten wij wel met de tijd meegaan en ons helemaal niets aantrekken van al dat gezeik. Ik besprak dat met collega’s gisteren en wij zeiden: ‘Hoe leuk zou het zijn als we gewoon een week zouden inlassen waarin we de mentaliteit hebben van: we don’t give a fuck!’ Alles wat je altijd al zou willen zeggen maar niet durft, doe het gewoon.”

Er is eigenlijk nog maar één talkshow waar de mensen écht alles durven te zeggen, aldus Fidan. “Ik kijk dus echt met afgunst naar die mannen van VI, want die zeggen gewoon wat ze denken, die zeggen wat ze willen. En bij ons, de meeste andere programma’s, is het gewoon Noord-Korea-tv.”

Bron(nen):   Mediacourant