Is je telefoon het betaalmiddel van de toekomst?

Contant geld, credit cards en bankpassen zullen over enige tijd tot het verleden behoren. Betalen met je mobiele telefoon is het betaalmiddel van de toekomst. Tenminste, dat is de bedoeling want volgens een recent onderzoek denkt de algemene bevolking daar heel anders over. Slechts 23% van de mensen is namelijk bereid om over te schakelen naar de telefoon als betaalmiddel. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat mensen denken dat betalen met je mobiele telefoon onveilig en ongemakkelijk is.

Retailers en banken zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat ze aan de slag kunnen met deze nieuwe manier van betalen. In New York, San Francisco en Chicago zijn er al verschillende retailers die gebruik maken van de dienst, maar het zal nog wel enige tijd duren voordat die wereldwijd gelanceerd wordt. Denk hierbij aan ongeveer 2 tot 4 jaar.

Feit is wel dat we niet meer om de mobiele telefoon als betaalmiddel heen kunnen, de dienst blijft namelijk groeien. Onderzoeksbureau Aite Group verwacht dat in 2012 het totaal van alle transacties die hiervan gebruik maken neerkomt op een bedrag van ruim 2 miljard dollar. In 2015 is de verwachting dat dit bedrag is gestegen naar maar liefst 22,6 miljard dollar.

Bron(nen):   The Huffington Post