10 tips voor het kiezen van de juiste profielfoto

Bijna elke single heeft wel een profiel aangemaakt op een van de honderden datingsites. Uiteraard is het daarbij van belang dat je de juiste profielfoto uitkiest. Hieronder volgen 10 punten waar je moet op letten bij het kiezen van een profielfoto.

 1. Uitgezoomde foto
  Een foto waarbij je op de achtergrond ergens klein te zien bent, is zeker een afrader.
 2. Groepsfoto’s
  Nooit een foto gebruiken waar je met meerdere mensen op staat. Het gaat om jou en anders weten ze niet eens welke persoon bij het profiel hoort. Overigens is het op een aantal datingsites ook niet toegestaan om een groepsfoto te gebruiken, dit in verband met de privacy van andere mensen.
 3. Wazige/onscherpe foto’s
  Iedereen heeft wel een scherpe foto waarop je duidelijk te zien bent. Het gebruiken van wazige en/of onscherpe foto’s is dan ook een afrader.
 4. Foto’s met iemand vanhet andere geslacht
  Voor de mannen dus nooit een foto uploaden met een andere vrouw en voor de vrouwen geen mannen erbij. Zeker niet als het om een ex vriend(in) gaat, deze wil je niet meteen bij je nieuwe relatie betrekken.
 5. Foto’s in de spiegel
  Een zelfgemaakte foto in de spiegel kan echt niet meer, er is vast wel iemand die een foto van je kan nemen voor je profiel.
 6. Blote foto’s
  We hebben het dan over foto’s in zwembroek of bikini. Het is aan te raden om niet meteen alles van jezelf bloot te geven aan anderen. Zelfs als je een prachtig lichaam hebt dat je wilt laten zien: bewaar wat voor de dates.
 7. Blote foto’s zonder gezicht
  Nog slechter is een foto van je lichaam zonder gezicht erbij, dan lijkt het alsof je wat te verbergen hebt. Het gebruik van een foto zonder gezicht is trouwens op de meeste datingsites ook niet toegelaten, omdat het dan een stuk makkelijker is om lichamen te gebruiken van andere.
 8. Foto met effect
  Het is af te raden om gebruik te maken van speciale effecten. Het ziet er misschien leuk uit, maar andere singles willen toch vooral gewoon graag zien hoe je er echt uit ziet zonder al die rare fratsen.
 9. Ingezoomde foto
  Het is uiteraard de bedoeling dat je gezicht goed in beeld te zien is, maar je kan ook overdrijven door te ver in te zoomen waardoor je net even wel die puistjes en rimpeltjes kan ontdekken.
 10. Geen foto
  Het is uiteraard van groot belang dat je een foto hebt, andere singles willen natuurlijk wel weten met wie ze gaan daten en ontmoeten niet graag iemand waarbij ze zich geen gezicht kunnen voorstellen.

Bron(nen):   De Morgen      

35 Reacties Doe mee met de discussie →