Apple doet het weer: Gekte om presentatie van nieuw product

Media
dinsdag, 06 maart 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Als dit eens waar was...
Het lukt Apple elke keer weer. De presentatie van een nieuw Apple-product is nieuws. Groot nieuws. Niet alleen op de dag zelf en de dagen erna. Het weken is zelfs weken van tevóren al groot nieuws. En er duiken filmpjes op. Nep of echt? Kijk eens naar deze.
Iedereen verwacht dus een nieuwe versie van de iPad. De iPad 3? Of wordt het de iPad HD vanwege het veel scherpere scherm?
Je leest nu al dat er in de winkels en online wel eens een tekort aan nieuwe iPads kan ontstaan. Het product is er nog geen eens en Apple weet er al gekte om heen te creeren: “Vanavond al bestellen”, is de boodschap. “Anders kun je wel eens te laat zijn”. Iedereen wil vanaf de lancering graag gezien worden met zo'n nieuwe iPad. “Heb jij echt de nieuwe al? Wow!”
Het vakblad MacWorld vergelijkt het met 't wereldcongres over mobiele communicatie. Dat krijgt minder publiciteit dan die ene persconferentie van Apple. Oh, en was Apple zelf op dat wereldcongres. Niet dus. Niet nodig…
De hype rond zo’n persconferentie wordt zorgvuldig opgebouwd: Eerst over het feit dat Apple ergens een zaal heeft gehuurd. Dan over de datum. En dan komen honderden artikelen over wat er zou kunnen gebeuren. Wie er wel of niet wordt uitgenodigd?
En er verschijnen foto’s. Is het echt of nep. Komt er bijvoorbeeld een iPad zonder homebutton? Want die ontbreekt op 1 van de uitgelekte foto’s.
Apple kan een paar dingen heel goed: Knappe, vernieuwende producten maken, de hype erover opvoeren en de geheimen erover bewaren.
Vanavond weten we meer. De persconferentie is op uw oude iPad (of andere computer) via tal van liveblogs te volgen.