‘Voor ieder programma moet duidelijk zijn waarom daar belastinggeld in is gestoken’

'De publieke omroep is te weinig onderscheidend en dat tast de legitimiteit aan,' vindt staatssecretaris Dekker van Cultuur. Hij wil minder amusement en meer informatie, educatie en cultuur. 'Voor ieder programma moet duidelijk zijn waarom daar belastinggeld in is gestoken'. Daarnaast wil de staatssecretaris de helft van het totale programmabudget beschikbaar stellen aan nieuwe tv-makers en culturele en maatschappelijke organisaties, zo maakte hij maandag in Amsterdam bekend. Het gaat om honderden miljoenen. De publieke omroep moet zo veelzijdiger, creatiever en vernieuwender worden, aldus Dekker. De huidige acht omroepen hebben dan niet langer het monopolie op het maken van tv-programma's. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) noemt dat 'een historische stap' van de staatssecretaris.
Dekker hoopt dat er zo een creatieve competitie ontstaat met de huidige omroepen. Om dit in goede banen te leiden, krijgt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) meer taken en zeggenschap over de koers.
De maatregelen moeten uiterlijk 1 januari 2016 doorgevoerd worden.

Bron(nen):   Telegraaf      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Uitstekend voorstel van excellentie Dekker. Laat hem maar eens beginnen met alvast één van de drie staatszenders te termineren.

 2. Windows 8

  En al die “bedrijfjes” waarmee presentatoren tonnen binnenrijven via achterpoortjes

 3. Vogelbeest

  Als we dan ook maar echt minder gaan uitgeven, en niet gewoon hetzelfde budget opmaken aan nog meer links vara-pvda gezwets.

 4. Robin

  Hier hebben de TROS, AVRO en Wakker NL op gewacht. Wee ons. Mees tokkie TV.

 5. Hector

  Zolang de NOS volledig van belastinggeld gefinancierd wordt om staatspropaganda te verkondigen, begrijp ik niet goed waar men zich verder nog druk om maakt.

Reacties niet toegestaan