Sea Sheperd komt met nieuwe confronterende campagne

Sea Shepherd die actie voert tegen walvisjacht, jacht op zeehonden en illegale jacht op andere zeedieren, heeft een confronterende nieuwe advertentiecampagne. Until they can defend themselves, we will do it for them. Duidelijker kan bijna niet. Paul Watson, de oprichter van Sea Sheperd staat sinds 21 mei onder huisarrest in Duitsland. Hij wordt ervan beschuldigd in 2002 de bemanning van een Costaricaanse schip te hebben bedreigd. Costa Rica vraagt om zijn uitlevering. Watson doet het verwijt af als nonsens en wijst met beschuldigende vinger naar Japan, schrijft De Morgen. Volgens Watson doet Japan er alles aan om een volgende campagne van de organisatie tegen Japanse walvisvaarders op Antarctica te verhinderen.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. winston citroen

  zet m op watson

 2. kletsmajoor

  Met dit soort geweldsfansasieën is Sea Shepherd kennelijk bezig. Als Sea Shepherd 10 jaar geleden een vreedzame campanje was gestart om de “hearts and minds” van het japanse publiek te winnen, dan was walvisvaart nu helemaal gestopt. Door hun gewelddadige aanpak bereiken ze precies het omgekeerde.

  • Edward_II

   Whalewatch, WSPA, WDCS, Greenpeace en het Wereldnatuurfonds voeren in Japan al ruim een halve eeuw vreedzaam actie tegen het slachten van walvissen. Blijkbaar helpt dat niet.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    De inspanningen van Whalewatch etc. worden juist ondermijnd door de acties van Sea Shepherds. Die wakkeren de irritatie bij het japanse pubkiek aan.

    (in antwoord op Edward_II)
    • Edward_II

     Klopt. En voordat Sea Shepherd actief werd waren die andere organisaties pas 30 jaar aan het protesteren en petitioneren tegen de walvisvangst. Da’s natuurlijk veel te kort om iets te kunnen bereiken.

     Wat Sea Shepherd doet is misdadig, maar wat Japan doet ook. Onder het moratorium op walvisvangst mogen ze enkel walvissen vangen voor wetenschappelijk onderzoek en dat misbruiken ze al decennia lang voor commerciële walvisvangst.

     (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan