CNN-baas sneuvelt: Kijkcijfers blijven dalen

CNN-baas Jim Walton geeft 't op. Het lukt hem niet de alsmaar dalende kijkcijfers omhoog te krijgen. Ooit was CNN - opgericht in 1980 door Ted Turner - alleenheerser. Geen ander station bracht toen 24 uur per dag nieuws. Nu zijn er concurrenten die sterk opiniëren: Fox (rechts, nu nr. 1) en MSNBC (linksig, nr. 2). Ze verslaan CNN (politiek neutraal, in kijkcijfers derde) in primetime glansrijk. Dat is een vernedering voor de nieuwspionier van weleer. Zelfs CNN-sterren als Wolf Blitzer en Anderson Cooper moeten het vaak afleggen tegen hun minder ervaren concurrenten. Het tweede kwartaal van dit jaar was qua kijkcijfers het slechtste in 21 jaar. Ten opzichte van 2011 een teruggang van maar liefst 35%. Vooral het rechtse, sterk opiniërende Fox (fanaat anti-Obama) heeft de wind in de zeilen. De eerste jaren van CNN:    

Bron(nen):   RTR  WashPost  WSJ  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Geelhoed

  misschien eens echt nieuws brengen… Daarvoor moeten we tegenwoordig naar RT (Russia Today)

 2. Pieter Padt

  CNN zou weer gewoon non stop nieuws moeten brengen (geen themaprogramma’s meer). En doe eens was aan het uiterlijk. Het beeld is smoezelig, de vormgeving lelijk. Stop ook eens wat geld in eigen camerateams zodat minder nieuws wordt vergezeld van alleen maar een fotootje van Getty Pictures.

 3. catchit64

  Toevallig heb ik de afgelopen dagen doorgebracht op een plaats waar naast een paar Roemeense zenders als enige Engelstalige zender CNN te zien was.
  Ik heb enorm mijn best gedaan om het überhaupt te volgen, ik kan je zeggen dat is niet te doen.
  Het zijn losse brokken en onsamenhangende stukken van zo’n 2 a 3 minuten en vervolgens zie je minutenlang interne promo’s van de zender zelf.
  Ik begrijp werkelijk niet dat er nog mensen zijn die het kunnen volgen.
  Wat een rommelig geheel.

Reacties niet toegestaan