Baas brandweer noemt werknemers ’Kannix, Weetnix en Doetnix’

Een grapje van een brandweercommandant is helemaal verkeerd gevallen bij zijn medewerkers. Op Facebook plaatste hij een bericht met de tekst: 'Soms denk ik op het werk dat ik in een strip van Asterix en Obelix zit. Ik ben omringd door ’Doetnix, Kannix, Wilnix en Weetnix’. Majoor Dirk Keymolen van de brandweer Vlaams-Brabant-West is helemaal de mist ingegaan met die opmerking. De 620 brandweermannen konden er niet om lachen. "Wie denkt die Keymolen wel dat hij is?”, zegt een van hen in Het Nieuwsblad. "De majoor slaagt er als personeelsdirecteur niet eens in om het tekort van 45 man op te vullen.”

Een ander zegt: "Ons belachelijk maken op Facebook gaat hem duidelijk beter af. Bovendien: hij is de personeelsdirecteur. Als wij dan allemaal onnozelaars zouden zijn, is hij wel de man die ons aangeworven heeft. Wie is dan de grootste Kannix?”

Keymolen heeft zijn excuses aangeboden. "Het was een stomme post die ik plaatste na een jolig moment bij ons op de personeelsdienst. Ik zag de spreuk passeren, vond hem wel grappig en plakte hem op mijn Facebookpagina. Ik heb er niet bij nagedacht, maar wou zeker niemand schofferen. Want ik weet hoe hard onze brandweerlui moeten werken, en met welke toewijding. Ze doen meer dan gevraagd.”

Bron(nen):   Het Nieuwsblad