Amerikaanse tv-markt stort in

Tv-stations zien dit seizoen het aantal kijkers geweldig teruglopen. Hiermee komt een markt in gevaar van $ 70 miljard advertentiegeld. De bazen van de tv-stations proberen zich uit te praten onder de dalende kijkcijfers. Zij zeggen dat er nog nooit zoveel mensen naar de programma's hebben gekeken via digitale recorders uitzending gemist en online streaming. Maar het beeld is heel somber voor de tv stations. Op de belangrijkste uren kijken meer dan 10% minder kijkers naar de programma's. De hardste klappen krijgt Fox. De tv-bazen houden vol dat die teruggang meer dan goedgemaakt wordt door uitgesteld kijken. Maar de adverteerders zijn daar niet zo in geïnteresseerd. Zij weten dat mensen die niet rechtstreeks kijken de advertentie overslaan als dat lukt. Misschien een lichte teruggang aan het ontbreken van nieuwe grote tv-shows maar het zou ook gewoon een trend kunnen zijn.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Het echte probleem zit hem bij (de top van) de entertainmentindustrie zelf. Die is oerconservatief en heeft een bijzonder traag aanpassingsvermogen. Elke innovatie wordt structureel tegengewerkt. Dat is al decennialang zo. En dat terwijl al die vernieuwingen door de jaren heen juist hebben gezorgd voor een forse groei en hogere winsten. Je zou denken dat men dat daar eens gaat inzien. Maar nee.

  2. Meharis

    Wij gaan in Nederland dezelfde kant op. Want we krijgen steeds meer Amerikaanse rommel voorgeschoteld (met ingeblikte lachjes, anders weet je niet dat het komisch is). Met op alle (en vooral op de commerciële) zenders meer van hetzelfde en vooral veel, heel veel herhalingen en eigen trailers. Desondanks menen de Ziggo’s in dit land telkens opnieuw dat hun product best nog wat duurder mag. Met alle overheidsbezuinigingen in het vooruitzicht zal menigeen die dure extra pakketten steeds vaker links laten liggen en ze ook nauwelijks missen. Zeker niet naarmate internet ook via de TV steeds meer alternatieven biedt of als straks het revolutionaire, wereldwijde communicatie-satelliet-netwerk van Bill Gates operationeel wordt. Wordt het misschien toch nog leuk.

Reacties niet toegestaan