Hoe zit het nu met de stokjes van Merel in Wie is de Mol?

De kijker wilde maar één ding weten van Merel Westrik: hoe zit het nu met de opdracht waarbij ze het cruciale stokje er uit trok? De Mol van 2019 gaf gisteren zelf antwoord op die vraag in een livestream van RTL Nieuws.

In de laatste aflevering voor de finale was er een spel met een aantal pinnetjes op een rechtop staand bord. Bovenaan zat een vrijstelling. Door een stokje onder de vrijstelling eruit te trekken, zakte de ronde schijf een stukje naar beneden. Wie het laatste stokje onderaan eruit trok waardoor de vrijstelling eruit viel wist zich verzekerd van een plaats in de finale. De kandidaten konden uitrekenen wie het laatste stokje zou pakken. Merel maakte een fout door al vroeg in het spel het op een na laatste stokje te trekken, zodat Niels die daarna aan de beurt was de laatste kon pakken en daarmee de vrijstelling had.

Merel keek heel verschrikt toen ze het bewuste stokje pakte, maar de meeste kijkers gingen er vanuit dat ze het expres deed, omdat ze als kandidaat tegen Niels in de finale wilde staan, omdat hij op de verkeerde Mol zat en Merel dus kon winnen. De werkelijkheid is echter een stuk minder briljant. Merel was niet de slimme kandidaat, maar de Mol en ja, ze deed het echt per ongeluk.

“Er stond een vrijstelling voor de finale op het spel, maar daar had ik als Mol natuurlijk helemaal niks aan,” zei ze tegen RTL. “Ik hoefde de vrijstelling dus ook niet te hebben. Ik dacht: ‘Ik ga nu de ideale kandidaat uithangen.’ Ik was zo aan het tellen en in een vlaag van verstandsverbijstering pakte ik de pin eruit en kreeg Niels de vrijstelling. Ik schrok heel erg en dacht: heb ik nu het spel verpest?”

Bron(nen):   RTL Nieuws