Nieuwe interactieve Netflix-serie: jij bepaalt wat Bear Grylls moet doen

Netflix komt met een achtdelige survivalshow waarbij de kijker mag bepalen wat er gebeurt. Hoofdrolspeler is de Britse survival-expert en bergbeklimmer Bear Grylls. Maar moet hij het op een lopen zetten of zich juist verstoppen, kruipen of rechtop staan? Dat mag de kijker zeggen in You vs. Wild.

Het is het tweede interactieve project van de streamingdienst. Eerder al was de film Bandersnatch van Black Mirror een groot succes. Daarin kon de kijker steeds tussen twee opties kiezen die het verhaal een andere wending gaven. In You vs. Wild oftewel Jij tegen de Wildernis gebeurt iets soortgelijks, maar nu maak je de keuzes voor de bekende survivalspecialist. De 44-jarige Grylls is vooral bekend van survivalprogramma’s op Discovery Channel waarin hij halsbrekende toeren uithaalt om in leven te blijven.

Maar nooit zoals nu, zegt hij zelf. “Dit is een ongelooflijk avontuur dat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Ik heb jullie echt nodig om de juist keuzes te maken. En, nog belangrijker, om nooit op te geven,” schrijft Grylls op Twitter.

Op 10 april verschijnt de serie in de VS op Netflix. Vaak volgt Nederland dan een dag later.