F1-uitzendingen gaat achter de decoder

RTL 7 stopt met het uitzenden van de Formule 1, meldt Broadcastmagazine.  De laatste race van het seizoen vindt dit weekend plaats, vanaf volgend jaar heeft Sport1 de rechten om de races uit te zenden. Daar moet dan, door mensen die het willen zien, extra voor worden betaald. Dat heeft F1-commentator Olav Mol gezegd op Radio 538. Of Mol - de Nederlandse mister F1 - het commentaar ook bij Sport1 zal blijven verzorgen, liet hij in het midden. Sport1 zal de komende drie seizoenen Grand Prix uitzenden. Kijkers van Sport1 moeten een apart abonnement afsluiten om de wedstrijden te kunnen volgen. Volgens Mol is de tijd voorbij dat Formule 1 op een open zender te zien is. De BBC zendt vanwege bezuinigingen sinds begin jaar slechts de helft van de races live uit.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Sander Van Oranje

  Dan maar geen F-1 meer kijken……..

 2. LiberaalRoyaal

  Jammer dit. Kijkend naar andere sporten (voetbal) was dit onvermijdelijk trend. Jammer maar helaas.
  Ik ben fan (lees gek) genoeg om er een abbo’tje voor te nemen.

  @ redactie. De foto is een snapshot van de crash waarbij Zanardi met 320 km/u door Tagliani wordt aangereden en zijn benen verliest. Dit gebeurde in de Indycar en niet in de F1. Voor een racefan een verschil vergelijkbaar met een basketbal artikel waar een korfbal foto bij wordt geplaatst. Ik snap dat het voor de leek moeilijk is om de verschillende ‘open’ wagens van elkaar te onderscheiden dus het is de schrijver bij deze, en alleen voor deze ene keer, vergeven.

 3. Willem de Graaff

  Prima! Nu nog al die schaatswedstrijden, Champions league, Europa Cup e.d. achter de decoder.

 4. kletsmajoor

  Is F1 ook online te zien?

 5. paul copier

  Nou dan bedankt voor de fijne jaren f1 mol .erg jammer dat nu het echt een elite sport word.;-(

 6. Blaad

  Aan redactie, zoals al eerder gezegd, het snapshot is van niet van formule1 maar van incycars. En om nu een foto te plaatsen van een ongeluk waarbij de bewuste coureur zijn benen heeft verloren….hmmm… not done…..

Reacties niet toegestaan