Sander Schimmelpenninck is niet arrogant, hij weet het alleen vaak beter

De hoofdredacteur van Quote snapt niet dat mensen hem arrogant vinden. Hij heeft nou eenmaal interessante meningen. ,,Als ik wil, kan ik constant op tv zijn. Er zijn namelijk heel weinig mensen met een duidelijke mening zoals ik en dan ben je al snel populair bij talkshowredacties. De gemiddelde presentator durft zich niet zo te uiten, want dat ‘bederft je business’. De Wereld Draait Door heeft wel twintig keer gebeld of ik wil aanschuiven bij een Brexit-debat. Ik ben geen politiek analist! Ik geef dus wel eens een mening op Twitter, maar altijd vanuit mijn achtergrond als financieel journalist. Waarom kiezen mensen voor Thierry Baudet terwijl hij economisch iets héél anders wil dan zijn stemmers, bijvoorbeeld. Dus ik zeg eigenlijk constant overal ‘nee’ tegen,’’ zegt hij in het AD.

Hij ziet er ook niks in om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen. Om te beginnen omdat hij de Balkenendenorm (2 ton) te weinig vindt. Het lijkt hem ook geen feest snelpratend al die kutbandjes te moeten ophemelen. Maar ook omdat DWDD niet erg interessant is. ,,De tragiek van televisie is: het is gemaakt voor mensen die ouder zijn dan ik. Als ik op de buis te zien was, hebben mijn ouders dat van hun vrienden gehoord. Die beschouw ik niet als mijn achterban. Ik wil iets doen voor generatiegenoten en dus voor het medium van de toekomst. Televisie is het medium van het verleden.Wij denken hier nog te veel klein nationaal. Ze moeten zich, ook in Hilversum, afvragen of het nog wel van deze tijd is om al die Nederlandse doelgroepjes te blijven bedienen zoals ze dat al jaren gewend zijn te doen. ’’

Maar arrogant? "Ik heb een hopeloze achternaam (Schimmelpenninck is een telg uit een adellijk geslacht, red.). Echt, het valt allemaal reuze mee.

Bron(nen):   AD