A Life in the Day

Media
door Admin
zondag, 20 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Een goede rubriek gaat nooit verloren, zie The Sunday Times.
Iedere zondag staat in het Magazine A life in the Day, al minstens dertig jaar lang. Een bekendheid vertelt over een willekeurige dag in zijn leven, dat is alles. Maar goed opgeschreven, is dat een heleboel. Al langer dan 20 jaar geleden heeft Haagse Post deze rubriek een paar jaar in Nederland gemaakt, maar op enig moment kwam de sleet erin: steeds minder interessante hoofdpersonen, steeds vaker leerling-jounalisten die voor het klusje op pad werden gestuurd. En dan sterft zo'n rubriek een langzame dood. Zo niet de moederrubriek in The Sunday Times. Het niveau blijft hoog en zo blijkt dit een onverslijtbare rubriek. Vandaag is Salomon Kalou degene waar het om draait.
Kent u hem nog? De talentvolle voetballer, afkomstig uit Ivoorkust, speelde voor Feyenoord, en moest en zou de Nederlandse nationaliteit krijgen. Hijzelf wilde dolgraag Nederlander worden en bovendien zou het Nederlands Elftal daarvan kunnen profiteren.  
Boze tongen beweerden destijds dat Kalou nog veel plezier van de Nederlandse nationaliteit zou hebben (het vergemakkelijkt transfers binnen de EU naar echt kapitaalkrachtige clubs), maar dat was natuurlijk een smerige aantijging. Kalou wilde gewoon graag Nederlander worden, punt. En Rita Verdonk was een gevoelloze bitch dat ze hier dwars ging voorliggen.
Nou ja, u denkt maar wat  u hiervan wilt denken. Al heb ik in bijgaand interview wel even gekeken of Kalou nog iets zei over Nederland, het land waar hij zo graag wilde blijven. En weet u wat het gekke is? Hij rept er met geen woord over.
Bron(nen): The Sunday Times