Capello kaputt

Media
door Admin
maandag, 28 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het voetbalkampioenschap biedt alle gelegenheid aan de primitieve krachten om te domineren. Nou ontstaat er in Groot-Brittannië weer een volksgericht om de bondscoach, want die heeft niet naar behoren gefunctioneerd. Het rumoer zal pas verstommen als zijn kop eraf gaat, waarna de bevolking als gebruikelijk kan overgaan tot het innemen van eindeloze hoeveelheden bier.
Dat de rol van de voetbalcoach enorm wordt overschat, komt maar bij weinigen op. Italië had met Lippi een hele goeie, maar toch haalde Italië de tweede ronde niet. Capello? Grote reputate maar hij kreeg de Engelsen niet aan het voetballen.
As een coach echt van belang is, had Nederland nooit voor Bert van Marwijk gekozen en het feit dat een doldwaze idioot aan het hoofd staat van het Argentijnse team, is de best denkbare illustratie van de stelling. Zelfs met iemand als Maradonna kun je winnen, dus wat kan het allemaal voorstellen? Maar nee, iedereen wijst naar Capello. Fijn dat het een buitenlander is, kan er extra hard op hem worden afgegeven.