Revolutie bij Playboy

Media
door Admin
zaterdag, 10 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Zoals bekend, blijft er in de media-industrie maar weinig bij het oude. Roemruchte dagbladen moeten vrezen voor hun voortbestaan, tijdschriften van naam en faam staan voor 1 dollar te koop en titels die ooit hun uitgever rijk maakten, schrijven nu vuurrode cijfers. Maar het kan altijd nóg gekker.
Vandaag meldt The Daily Telegraph dat het eerstvolgende nummer van Playboy een cartoon op de cover heeft. Ter ere van het 20-jarig bestaan van The Simpsons staat Marge Simpson getekend en wel op de omslag van het beroemde maandblad. Naakt, dat wel - en gezeten op een Bunny-stoel.
Binnenin gaat dit nog even door, met 3 pagina's met soortgelijke plaatjes. Dus de kostbare ruimte die steevast was gereserveerd voor van hun kleding ontdane vrouwen als Marilyn Monroe, Cindy Crawford en Pamela Anderson is nu weggegeven aan een getekend poppetje.
Commentaar van Scott Flanders, de nieuwe Playboy CEO: de cover "is obviously somewhat tongue-in-cheek. It had never been done, and we thought it would be kind of hip, cool and unusual." Welingelichte Kringen weet  niet helemaal zeker of de heer Flanders een lang leven is beschoren in zijn nieuwe betrekking. Maar wenst hem verder natuurlijk alle succes van de wereld.