Van voetbaltrainer tot stijlicoon

Media
door Admin
zondag, 27 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
England-Spiel bij de Duitsers! Dadelijk, om 16.00 uur, moet Duitsland het tegen Groot-Brittannië opnemen en er wordt alles aan gedaan de zenuwen van de tegenstander te beproeven.
Zo was de Duitse coach Joachim Löw niet op de persconferentie voorafgaand aan de match verschenen, tjonge jonge. Terecht dat Duitse en Britse kranten dit feit uitvoerig memoreren. Wij sluiten niet uit dat Löw het laatste trainingwerk aan zijn assistenten overlaat en dat hij nu al weer - voorafgaand aan de wedstrijd later deze middag - uren voor de spiegel doorbrengt om dadelijk in een heel onverwachte outfit langs het veld plaats te nemen. Want o o o, wat is die man ijdel. Samen met zijn eerste assistent - die steeds identiek gekleed gaat - ziet hij er uit alsof hij de set van een Visconti-film betreedt. In de laatste, beslissende wedstrijd van Duitsland in de voorrondes droegen de heren een donker gewaad (grote revers!) dat associaties met een SS-uniform opriep. Opstaande kragen, spiedende blikken van mannen met make up, twee heren die zich quasi-nichterig gedragen en elkaar bij het minste of geringste omarmen. Ja, dit is het universum van Luchino Visconti en in de verte horen we al de klanken van Tod in Venedig.
Hoogste tijd dat een wetenschapper van naam zich na het WK op het thema 'voetbal en de homo-erotiek' werpt voor een diepgravende studie. Met als casus: het verschijnsel-Löw.