Groot medicijnen alarm: Code ROOD!

De recessie maakt vindingrijk. Consumenten zitten aan alle knoppen om de tering naar de nering te zetten. Besparen op alles wordt topsport. Nu blijkt door die kwalijke vlees affaire opeens dat paardenbiefstuk minstens zo lekker is als normale biefstuk. Maar wel een stuk voordeliger. Abonnementen, vooral op tijdschriften en omroepverenigingen, worden massaal opgezegd. Euroknallers en voedsel korting coupons zijn weer hip. En niet alleen bij 50 plussers. We pluizen de hah kranten erop na en kijken gretig op het internet naar waar het voordeel is te halen. Als je hetzelfde ergens kan kopen voor een lagere prijs wordt meteen de fiets gepakt en gaan wij ervoor. Wij hebben even geen cent teveel.   Maar ook bij medicijnen zien wij opeens een trend die nog veel kwalijker is dan het paardenvlees schandaal. Bij vlees weet je in ieder geval dat het vlees is. Maar bij medicijnen? Waarschijnlijk bent u ook al jaren gepest met mailtjes in uw mailbox over Viagra en wondervitamines. U heeft deze, net als ik, altijd direct in de prullenbak gegooid. En terecht… Maar nu blijkt dat er “merkmedicijnen” door vaak louche figuren op het net worden aangeboden en verhandeld. Op zich ziet het er allemaal vertrouwenswaardig uit, maar 100% zeker weten doen we ’t niet. Wie zijn het die het aanbieden? En is het wel echt? En de overheid doet er niets aan om dit te stoppen. Toch is ingrijpen noodzakelijk. Voor je ’t weet vallen er doden. Code ROOD dus. Neem nu dit voorbeeld. Je hebt bloedverdunners nodig. Als je deze via het reguliere kanaal gewoon via de huisarts of apotheek krijgt ben je daar X aan kwijt. En je eigenrisico premie…. Maar als je die via het internet besteld zijn dezelfde medicijnen X-45% to zelfs X-60%! Maar zijn het wel die medicijnen die je nodig hebt? Bij een steekproef bleek van niet. XTC komt ook voort vanuit laboratoria die gerund worden door de maffia. En de markt voor gewone medicijnen is veel groter… Dus, code rood! De overheid moet in actie komen. Sta toe dat de industrie afspraken maakt om via het net met elkaar de enige echte internet apotheek op te richten. De NMa (of hoe zij ook straks gaan heten) zou dit zelfs moeten initiëren. Dat geeft een enorme besparing voor het zorgbudget en voorkomt doden.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  Lekker de verantwoordelijkheid van de consument houden. Als je denkt beter af te zijn met medicijnen van Internet via een dubieuze bron? EIGEN verantwoordelijkheid. Je HOEFT niet te bestellen, niemand dwingt. Je kunt gewoon naar de apotheek. Kost meer, maarweet je wel wat je krijgt. Overigens doet een apotheker meer dan medicijnwinkeltje spelen.

  • Niegol

   helemaal mee eens!
   De overheid doet al enorm veel om ervoor te zorgen dat de medicijnen in de reguliere kanalen aan hoge kwalteits eissen voldoen.
   Als mensen zo dom zijn dat ze deze reguliere kanalen omzeilen is het hun eigen verantwoordelijkheid.
   Niet alles is op de “Mama-Staat” af te wentelen

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Kruisnet

  Hoeveel slachtoffers zijn er dan al? En waar kan ik die steekproef terugvinden waarover wordt gesproken? En wat vindt generatie Z eigenlijk van deze regeltjes? En hoezo is dit ‘opeens’ een trend? ‘Internetapotheken’ bestaan al jaren. En last but not least, waar slaat ‘XTC komt ook voort vanuit laboratoria die gerund worden door de maffia.’ in godsnaam op?

  Wat een doorzichtig lobbypraatje, Mensen moeten hier gewoon hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Reacties niet toegestaan