Pijn is niet fijn, maar nu noodzakelijk!

Dat is wat ons land nodig heeft. Zo nu en dan moet je over je eigen politieke schaduw heen springen en doen wat goed is voor ’t land.
Niet politiek “by the tweet”. Maar met gezond verstand.
VVD, CDA, D66, en PvdA grijp je kans en help je land. Maak een zakenkabinet om ons door de crisis te loodsen.
Laat zien hoe ’t ook kan! Met gezond verstand.
Je moet altijd reageren op pijnsignalen.
Dat doet je lichaam ook. De zenuw in je kies geeft feilloos en vaak ook genadeloos door dat er iets aan de hand is.
Nederland gaat nu door de pijngrens.
De gouden regel is dan: Redefine, reinvent, renew.
In het dierenrijk worden beslissingen genomen en afgedwongen om de levensduur te verlengen. De machtigste vogel op aarde, de eagle, neemt letterlijk
de pijn om zijn leven te verlengen. De levensduur van een adelaar is langer dan die van alle soortgelijke vogels. Hij kan wel zeventig jaar worden. Om deze leeftijd te kunnen bereiken moet hij een moeilijke beslissing nemen. Wanneer hij een jaar of veertig is, kunnen zijn lange, flexibele klauwen de prooi niet meer goed grijpen en vasthouden. Zijn lange en scherpe snavel wordt krom
en taai. Zijn vleugels worden dikker, waardoor het vliegen niet meer zo soepel gaat als eerst. Op dat moment heeft de adelaar twee opties: sterven of een pijnlijke verandering ondergaan die 150 dagen duurt. Negen van de tien vogels nemen deze beslissing om te veranderen. Zo’n vogel drukt als het ware op de reset knop.
Hij breekt zijn snavel af en wacht tot er een nieuwe is aangegroeid. Daarna moet hij zijn nagels uittrekken. Als de nieuwe nagels zijn aangegroeid, plukt hij zijn oude veren uit. Uiteindelijk begint de ‘herboren’ arend weer te vliegen en heeft nog dertig jaar te leven. Meestal moeten we beginnen met veranderen om te kunnen (over)leven. Soms moeten we oude gedachten en oude gewoontes loslaten. Wanneer we loskomen van oude lasten, kunnen we de mogelijkheden van het heden benutten.
Het is niet gemakkelijk om nieuwe gedachtes in je hoofd binnen te laten, het is vaak moeilijker om afscheid te nemen van je bestaande routine.