Nieuw Nederlands Optimisme als drijfveer

Mootz
zaterdag, 05 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De Bevrijdingsdag met een realiteit moraal!
Iedereen weet ook wel dat er belangrijker zaken zijn dan handelen en geld verdienen
Wereldvrede om er maar een te noemen. Of honger uit de wereld bannen. Echt wijze mensen snappen dat en doen er ook wat aan. Steeds meer marketeers gelukkig ook. Maar ook politici met het oog op morgen. Het is belangrijk dat geluk ook op wereldniveau in de genen wordt opgenomen. Net als wij vandaag hier in Nederland doen. 5 mei is een dag die wij moeten koesteren en kunnen vieren.
Iedereen, ook het bedrijfsleven kan veel aan die country happiness bijdragen. Het Bruto Nationaal Geluk zou ook echt op de balans van het land moeten staan. Vraag maar eens aan iemand: ‘Wilt u gelukkig zijn?’ Dan krijg je 100% zeker het volmondige antwoord ‘ja’. Niemand wil ongelukkig zijn, toch?
Maar realiseren wij ons dat wel? Na of tijdens die 2 minuten stilte op de 4de mei vaak wel. Jij die dit leest hoogstwaarschijnlijk ook. Toen jij vanochtend opstond, lekker fris van lijf en leden, realiseerde jij je dat jij een stuk gelukkiger bent dan de miljoen mensen die in de komende dagen zullen sterven door ziekte?
Indien je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of het lijden van gewonden hebt meegemaakt, dan ben je beter af dan 550 miljoen mensen in de wereld.
Als jij vrij bent om te gaan en te staan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd te worden of zonder dat je gedood wordt, dan ben je gelukkiger dan 3,2 miljard anderen.
Realiseer je je dat je rijker bent dan 74 % van de andere inwoners van de wereld, omdat jij wel eten in de ijskast hebt liggen, gekleed bent, een dak boven je hoofd en een bed hebt?
Indien je een bankrekening hebt, een beetje geld in je portefeuille of een beetje klein geld in een doosje, dan hoor je bij de 9 % rijkste mensen van de wereld. Als je dit leest, heb jij een bliss-vol leven,want je hoort niet bij de twee miljard mensen die niet kunnen lezen. Je leest dit stuk op je computer of je iPad. Je bent rijk en vrij!
Wie je ook bent, werk alsof je geen geld nodig hebt, dans alsof niemand naar je kijkt, zing alsof niemand naar je luistert,heb lief alsof niemand je ooit gekwetst heeft, leef alsof het je laatste dag is. Met deze realiteit van de bevrijding sta je aan de basis van wereldwijd en ook zakelijk geluk! Want als een land alles heeft en iedereen het echt goed heeft, dan is er ook geen reden voor meningsverschillen, ruzies of erger nog oorlogen. John F. Kennedy zei : ‘Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.’ Laten we van Nederland weer het echte tolerante land maken! Met nieuw Nederlands Optimisme als drijfveer…