PVV: Bizarre jacht op Islam in Gelderland

De verzetsstrijders van de PVV zijn het zat. Gelderland is een islamitisch bolwerk en dat moet volgens de vrijheidspartij voor anderen hoe dan ook onderzocht worden. Goed nieuws voor de moslims in Gelderland dus. Waarom vraagt u zich misschien af? Dat komt door de vragen die de PVV stelt aan alle burgemeesters en wethouders in Gelderland. Leest u even mee: PVV Gelderland heeft, op basis van de Wet openbaarheid van bestuur, per brief aan alle Gelderse gemeenten een verzoek verzonden om de gegevens te verstrekken betreffende moskeeën, islamitische scholen, islamitische organisaties, en de zogeheten koffiehuizen. De vragen die de provinciecommando's vervolgens stellen zijn: 1. Alle namen en adressen van de scholen en/of scholingsinstanties/instituten op islamitische grondslag; 2. Alle namen en adressen van moskeeën en/of islamitische gebedshuizen 3. Alle namen en adressen van islamitische verenigingen en/of stichtingen; 4. Alle namen en adressen van overige organisaties op islamitische grondslag 5. Alle namen en adressen van de zogenaamde ‘koffiehuizen’. Daarnaast zouden wij, ook op basis van de Wet openbaarheid van bestuur, informatie willen ontvangen over lopende bouwaanvragen en recent afgegeven bouwvergunningen inzake moskeeën en/of gebedshuizen, scholen en/of scholingsinstanties/instituten op islamitische grondslag. Wij verzoeken u tevens aan te geven of de betreffende instanties/organisaties gemeentelijke subsidies ontvangen en zo ja hoeveel. Jaja "vrijheidslievende" Nederlanders en lijstjes aanleggen. Zijn ze goed in, dat wel.  De vragen en verzoeken zijn bizar om de volgende reden. Grondwettelijk hebben moslims alle recht op vrijheid van vereniging en vrijheid, onderwijs en religie. Alle burgemeesters kunnen deze vragen dan ook naar de prullenbak verwijzen. Het is meer dan logisch dat de islamitische gemeenschap in al zijn diversiteit gebruik maakt van de Nederlandse grondrechten- en wetten. Veel PVV'ers zijn bang voor hun eigen schaduw, dat blijkt wel uit de vragen die deze club keer op keer stelt om de islam te criminaliseren. Dat er bakken met gemeenschapsgeld wordt uitgegeven deze stompzinnige vragen te beantwoorden, dat boeit de PVV klaarblijkelijk niet. Nu pleit ik niet voor shariarecht in Nederland, waar ik voor pleit is dat het bewust propageren van een vijandbeeld betreffende de islam dom en gevaarlijk is. Het over een kam scheren van een religie omdat er een minderheid, ja minderheid, het verpest voor een overgrote meerderheid is gevaarlijk en kan leiden tot eerdergenoemde lijstjes. En mensen die lijsten aanleggen zijn enge mensen.   Deze column verscheen ook op Columnisten.eu.

Bron(nen):   OmrGld      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bas h

  de conclusie dat de vragen wegens grondwettelijke rechten naar de prullenbak verwezen kan worden is volstrekt uit de lucht gegrepen. niemands rechten zijn in gevaar en ook de PVV heeft het recht om informatie op te vragen. Op grond van eerder gevraagde gegevens weten we nu dat 65% vd jonge marokkanen bekend is bij de politie. daardoor kan beleid door meer kennis specifiek worden aangepast. Ook bij deze nieuwe vragen gaat het om het krijgen van specifieke kennis, cest tout.De blinde vlek van vele multiculti’s is dat meer kennis over moslims altijd een negatief doel dient, verwijzend naar de registratie van joden in WO2 en ongefundeerde angst dat PVV dat in petto heeft. Kijk naar wat IS; deel uitmaken van de moslimgemeenschap belemmert loyaliteit aan nederland en participatie. OIV stromingen radicaliseren jongeren die in arabie gaan vechten of training krijgen. NL waarden verwerpen leidt tot groepen die seksuele intimidatie en criminaliteit legitimeren.
  GW heeft moslims beledigd, daar is niet veel voor nodig trouwens, hij heeft dit volgens ons recht binnen de wet gedaan. Geweld is nimmer aan de orde, behalve tussen de oren van anderen.
  Die antipatie tegen elke PVV stap maakt realistische waarneming onmogelijk en is betuttelend tov moslims, die geen slachtoffer zijn, noch afhankelijk van links idealisme.

  • Stiefeltje

   Je hoeft niet ‘multiculti’ te zijn om de ranzigheid van de vragen van de pvv te onderkennen. Wie een beetje WOII geschiedenis kent, herkent de diep donkerbruine systematiek van de uiterst verwerpelijke werkwijze van het verzuurde en racistische pvv volkje.
   Ik vind het veel interessanter te weten wát deze kleine rancuneuze mensjes met die informatie willen. Dáár gaat het om.
   Zoals de auteur al aangaf; moslims hebben dezelfde grondrechten als jij en ik. En daar is geen speld tussen te krijgen.

   (in antwoord op bas h)
 2. Apex

  Dat er bakken met gemeenschapsgeld wordt uitgegeven aan de Islam en moslims, dat boeit de schrijver klaarblijkelijk niet.

  • Stiefeltje

   Ik ben nu wel erg benieuwd hoe groot die ‘bakken met geld’ zijn en ook aan welke Islam en moslims die bakken met geld worden uitgegeven.
   Uitleg graag. Anders wordt het wel erg gemakkelijk voor de lezertjes te veronderstellen dat hier een niet al te slimme pvv-roeptoeter zijn vaste kunstje vertoont. Het vaste kunstje van vals beschuldigen en het met domme opmerkingen cq uitspraken op de proppen komen.

   (in antwoord op Apex)
   • Barry Gillis

    Kom op dat weet je zelf toch ook, feiten zijn totaal onbelangrijk hier.

    Mensen zijn boos en gefrustreerd en de buitenstaanders zijn de gemakkelijke doelwitten, gelukkig hebben we het internet waardoor we die idioten lekker af kunnen zeiken als ze hun stupide hersenscheten van de grote leider herhalen, of herhaalt de grote leider de hersenscheten van de dronken cafegangers die enkel zichzelf de schuld van hun problemen te verwijten hebben en logischerwijs dat niet doen?

    Anyway apex is een lege huls, gevuld met dunne poep die er uitdruipt. Entertainment ten top.

    (in antwoord op Stiefeltje)

Reacties niet toegestaan