Het kiezersbedrog van de PvdA, ontmaskerd door de SP

Voor de verkiezingen wierpen de sociaaldemocraten van de PvdA zich op de beschermer van de bouwnijverheid een van de steunpilaren van de Nederlandse economie. Rutte-II heeft die pilaar doodverklaard. Lees het gezaghebbende Cobouw er maar op na  en u zult lezen dat volgens de bouwnijverheid de PvdA de partij was om de sector uit de put te helpen. De PvdA was de nieuwe VVD. Het PvdA-plan voor de bouw wordt in de politiek en de sector goed ontvangen. Daarom maakt het kans als opmaat te dienen voor het door velen gewenste nationale woonakkoord. Exit verkiezingen, welkom PvdA-kiezersbedrog. In de regeringsverklaring wordt met geen woord gerept over de noodlijdende sector. Dat is vreemd van een PvdA die de wereld beloofde en het is vreemd van de VVD die zich graag als banenkampioen profileerde. Een van de weinige partijen die zich actief voor de bouwsector en bouwvakker inzet is de Socialistische Partij. Tweede Kamerlid voor de SP Paulus Jansen schrijft op zijn blog: Ook de bouwvakker gaat nog zwaardere tijden tegemoet, als de plannen van Rutte en Samsom niet in de papierversnipperaar gaan. Twee miljard per jaar afromen betekent tien miljard minder investeren door de woningcorporaties. Minder nieuwbouw, minder renovatie, minder isolatie, minder onderhoud. De voormalige banenmotor is een verworden tot een machine die volledig tot stilstand is gekomen. Het CBS berekende voor het derde kwartaal in 2012 een achteruitgang van de Nederlandse economie van 1,1% In bijna alle bedrijfstakken waren er minder banen dan een jaar geleden. De bouwnijverheid werd het hardst getroffen met een daling van 17 duizend banen. In de zorg is nog een kleine stijging te zien. In woningen, bedrijfsgebouwen en grond-, weg- en waterbouwkundige werken werd in het derde kwartaal minder geïnvesteerd. In vergelijking met het tweede kwartaal daalden de investeringen in vervoermiddelen fors. Het regeerakkoord tussen PvdA en VVD blijkt dus funest voor de bouwsector. Het is een regeerakkoord van verbrijzelde dromen en asociaal beleid. Rutte-II zorgt ervoor dat er geen banen bijkomen en dat mensen die in de WW terechtkomen eerder naar de bijstand worden doorgeleid. Vragen tijdens de regeringsverklaring door bijvoorbeeld een Emile Roemer werden in vage nietszeggende termen beantwoord door een onzekere minister-president. Al die bouwvakkers en andere werkenden in de bouwnijverheid die op de PvdA hebben gestemd voor een betere toekomst zijn op een koude kermis terecht gekomen in een attractie die kiezersbedrog heet. Men betreedt die PvdA-attractie met hoop en vertrouwen, maar je komt er uitgekleed en uitgeschud uit. Bouwvakkers en andere sectorgerelateerden doen er goed aan geen PvdA meer te stemmen. De SP is voor deze sector een werkend alternatief.   Deze column verschijnt ook op Columnisten.eu

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Bart Matthesius

    Het gezeur over kiezersbedrog begint te vermoeien. Dat verwijt kan elke partij gemaakt worden, het is een open deur en irrelevant.

  2. Zijlstraderoos

    De PvdA zou ook opkomen voor mensen die om levensbedreigende redenen zijn gevlucht en die door een te streng en inhumaan beleid op straat zijn gezet en nu in een tentenkamp moeten leven. Nu wil men deze door de nederlandse staat opgedrongen illegaliteit strafbaar stellen.

Reacties niet toegestaan