Luguber: dode vos in weiland moet ganzen verjagen

In een weiland in Noord-Holland is een opgezette vos gevonden. Het dode dier zou de ganzen verjagen. Voorbijgangers vonden het een luguber gezicht.

Een passant maakte foto's van de vos die met pinnen is vastgezet in een wei in Petten en plaatste ze op Twitter. Omgevingsdienst Noord-Holland reageert geschrokken. “Ik heb dit nog niet eerder gezien", zegt Eugène Later van de overheidsdienst. "We kregen reacties van mensen die het afschuwelijk vinden."

Zo schrijft iemand op Twitter: "Wat is dit voor iets achterlijks?" Een ander reageert: "Wat een smeerlapperij" En: "Wat als er opeens een kindje langsloopt en dit ziet? Dat kan echt niet."

De eigenaar van het weiland heeft de dode vos inmiddels weggehaald. Hij liet aan de Omgevingsdienst weten dat hij het dier levenloos langs de kant van de weg had gevonden. De man had veel last van ganzen en dacht dat de vos de vogels zou afschrikken.

Gek genoeg is het niet strafbaar om dode dieren te gebruiken als vogelverschrikker. Kauwen en kraaien worden wel vaker ingezet om andere dieren te verjagen. Wel is er veel discussie over. De Partij van de Dieren wil al jaren dat het verboden wordt.